'iOS 9-code verklapt betere frontcamera iPhones'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 12 juni 2015 12:49

iPhone

De ontwikkelaarsversie van iOS 9 is deze week beschikbaar geworden, en dat levert leuke ontdekkingen op. Zo is uit de code op te maken dat toekomstige iPhones een verbeterde frontcamera kunnen krijgen.

Afgelopen maandag werd iOS 9 gepresenteerd en deze week kregen de ontwikkelaars een eerste blik op de nieuwe versie van het besturingssysteem. Uit de code van iOS 9 valt op te maken dat toekomstige iPhones een verbeterde frontcamera krijgen, die een aantal leuke functies zal hebben. De frontcamera wordt onder andere gebruikt voor FaceTime en de kwaliteit van de gesprekken zou weer omhoog kunnen gaan. Het is echter nog afwachten of en wanneer we de nieuwe frontcamera ook echt op de iPhones gaan terugzien.

Betere video's, een flitser en Panorama-modus

De code zou het mogelijk maken dat de kwaliteit van de frontcamera omhoog gaat. Waar de huidige frontcamera's video's schieten in 720p zou de maximale resolutie van de nieuwe frontcamera 1080p worden. Daarnaast lijken ook slowmotion-video's met 240 beelden per seconden mogelijk te worden en is er ook ondersteuning voor een flitser en een Panorama-modus. De eerst volgende iPhones die Apple gaat releasen zijn de 6s en 6s Plus en die krijgen aan de achterkant waarschijnlijk al een betere camera van 12 megapixels. Of de frontcamera ook beter wordt is nog afwachten.

0 Reactie(s) op: 'iOS 9-code verklapt betere frontcamera iPhones'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.