The Force is sterk: De 5 beste Star Wars-games voor je iPhone

Door: Richard Borgman | 02 mei 2015 07:59

iPhone

Met The Force Awakens is het enthousiasme voor de Star Wars-filmreeks weer op een hoogtepunt beland. We zetten 5 Star Wars games voor de iPhone op een rij om je honger naar The Force te stillen.

Er zijn behoorlijk wat officiële Star Wars-games in de App Store. In veel populaire genres zijn de helden en schurken van de filmreeks vertegenwoordigd. We selecteren voor jou de vijf beste Star Wars-games voor iPhone en iPad.

Star Wars Rebels: Recon Missions

De televisieserie Star Wars Rebels is erg succesvol: het wordt gewaardeerd door trouwe Star Wars-fans én jonge kijkers die voor het eerst kennismaken met het sciencefiction-fenomeen. Ook in de game Star Wars Rebels: Recon Missions speel je als de rebel Ezra Bridger, die het opneemt tegen de kwade krachten van The Empire. Tijdens het spel beleef je actiemoment waarin je op platformen springt en gevechten levert met Stormtroopers en voertuigen van de tegenstander. Daarnaast versterk je ook je basis om de burgers te beschermen en ga je op onderzoek uit in het heelal.

Star Wars Rebels is een populaire tv-serie.

Star Wars: Galactic Defense

In Star Wars: Galactic Defense speel je een herkenbare manier van tower defense: zet torens neer en geef deze upgrades om de aanstormende vijanden tegen te houden. Natuurlijk speel je met en tegen herkenbare personages als Stormtroopers, Darth Vader, Luke Skywalker en Yoda en mag je voor de Dark- of Light-kant kiezen. Met de speciale aanvallen zoals een bombardement red je jezelf uit netelige situaties.

Star Wars: Commander

Net zoals er een tower defense games is van Star Wars, kun je ook een Clash of Clans-achtige game van de sciencefictionreeks vinden in de App Store. Kies in Star Wars: Commander voor de Empire of de Rebellion, bouw een basis, maak deze steeds sterker en val de basis van een andere speler aan. Vooral de herkenbare voertuigen en ruimteschepen in dit spel zijn een leuke meerwaarde voor Star Wars-fans.

Tower defense met Star Wars.

LEGO Star Wars: The Complete Saga

Op de spelcomputers van PlayStation, Nintendo en Xbox zijn de LEGO-spellen al jaren volop in trek. De LEGO: Star Wars-titels horen met gemak tot de leukste in zijn soort. Het grappige uiterlijk van de game LEGO Star Wars: The Complete Saga doet wonderen voor de lachspieren: alle helden, schurken, voertuigen en omgevingen zijn op een grappige manier van LEGO-blokjes gemaakt. De game zelf is een hele leuke mix tussen actie, platform, verkenning en puzzels oplossen. In de app kun je het avontuur per hoofdstuk aanschaffen.

In de LEGO-games zijn veel herkenbare scènes uit films op grappige wijze nagemaakt.

Angry Birds Star Wars II

De combinatie van Star Wars en Angry Birds lijkt in eerst instantie vreemd, maar het spel zelf is eigenlijk ontzettend grappig en vermakelijk. In Angry Birds Star Wars II kun je je aansluiten bij de zogenaamde Pork Side en spelen als de slechteriken Darth Vader en Darth Maul. Het hoofdbestanddeel van de game is nog steeds personages afschieten met een katapult, maar door de speciale Star Wars-elementen als lichtzwaarden, lasers en Force-krachtaanvallen voelt het anders aan dan de gewone Angry Birds.

Gooi vogels en gebruik je lichtzwaard.

Kijk ook eens naar Lego Star Wars The New Yoda Chronicles, Star Wars Force Collection, Knights of the Old Republic en de Star Wars-tafels van Zen Pinball.

3 Reactie(s) op: The Force is sterk: De 5 beste Star Wars-games voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 mei 2015 13:09 darknessblade
  en waar zijn de 5 beste voor andriod.
  vele mensen gebruiken GEEN I-CRAP
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 mei 2015 13:02 DaanD
  Toevallig zijn deze vijf apps ook allemaal - hooguit in een iets andere versie - te vinden in de Play Store :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 mei 2015 16:46 darknessblade
  zeg dan teminste tegen de redactie van de topics dat ze ook die versie voor android moeten linken, zodat mensen geen shady versie downloaden die eigenlijk een pc-viruss/virus is
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.