13 iPhone-apps om je Android-vrienden jaloers te maken

Door: jelle-peterse | 10 december 2015 11:45

Blog

Een groot voordeel van het hebben van een iPhone is dat veel ontwikkelaars hun apps eerst (of zelfs exclusief) voor iOS uitbrengen voor ze op Android verschijnen. Misschien niet eerlijk, maar het is een groot voordeel voor iOS gebruikers. Deze apps maken je Android-vrienden dan ook zeker jaloers!

Waar Android uitblinkt in technische aanpassingen, heeft Apple's iOS een welverdiende reputatie wanneer het aankomt op het ontwerp van de UI (User Interface). Het aanzienlijk kleinere aantal schermformaten en apparaten maken iOS aantrekkelijk voor ontwikkelaars, wat leidt tot veel apps die exclusief op iOS te vinden zijn. Wij zetten de beste op een rij.

Overcast

Zonder enige twijfel de beste Podcast app die je momenteel kunt vinden. Overcast is - anders dan Apple's eigen Podcast app - intuïtief en komt met een aantal fantastische functies die de app uniek maken. Zo kun je 'op magische wijze' pauzes en stiltes uit je Podcasts halen terwijl je luistert, en stemmen duidelijker maken.

Overcast: Podcast Player

Overcast Radio, LLC - Gratis

Overcast heeft fantastische functies die de app uniek maken.

Photoshop Fix

Adobe brengt geavanceerde Photoshop-fucties naar je iPhone met Photoshop Fix. De app richt zich op het in detail retoucheren van je foto's, zoals je gewend bent van de desktop-versie. Je kunt (delen van) je foto scherper en onscherper maken, vlekjes oppoetsen, en je foto compleet vervormen met de liquify-functie alsof het water is.

Adobe Photoshop Fix - Retouch, Refine, and Enhance Photos

Adobe - Gratis

Adobe Photoshop Fix brengt Photoshop-functies naar je iPhone.

Alto's Adventure

In deze game ben je een snowboarder die op de eindeloze berg zo ver mogelijk probeert te komen. Onderweg heb je te maken met Lama's, kun je dubbele back-flips doen, en over rails grinden om extra punten te scoren. De gameplay in combinatie met de prachtige animaties overdag en 's nachts maken de game elke echt waard.

Snowboard de eindeloze berg af in Alto's Adventure.

Alto's Adventure

Snowman - €1,99

Manual

Manual geeft je toegang tot de geavanceerde opties van je iPhone's camera. Zo kun je handmatig de sluitertijd, het diafragma, de ISO-waarde, witbalans en focus-gebied instellen.

Stel handmatig je iPhone's camera in met Manual.

Manual - Custom exposure camera

Little Pixels - €3,99

Vesper

Notitie-app Vesper wil ervoor zorgen dat je heel eenvoudig je gedachten kunt bewaren en ordenen. Je kunt notities taggen waarna je deze later eenvoudig terug kunt vinden als je zoekt naar een specifieke tag of woord. Met een gratis Vesper account zijn je gedachtes altijd beschikbaar op al je apparaten.

Vesper is een heel geavanceerde Notitie-app.

Vesper

Q Branch - €9,99

Paper

Paper is zonder enige twijfel de beste mobiele teken-app. Je kunt verzamelingen aanmaken waarin je je schetsen, tekeningen, ontwerpen en ideeën makkelijk kunt ordenen. De tekentools zijn geavanceerd en divers, waardoor je op het lege canvas de meest uiteenlopende dingen kunt creëren.

Paper by 53 is de meest geavanceerde teken-app voor je iPhone.

Paper - Notes, Photo Annotation, and Sketches by FiftyThree

FiftyThree, Inc. - Gratis

Tweetbot 4

Voor power users van Twitter is Tweetbot 4 een zegen. Je kunt heel eenvoudig al je activiteit en statistieken inzien, ook van individuele tweets. In de app bevinden zich geen advertenties, die zich in de reguliere Twitter-app in je timeline bevinden.

Tweetbot 4 is de beste Twitter-app voor power users.

Tweetbot 4 for Twitter

Tapbots - €4,99

Hyperlapse

Tot voor kort was het maken van vloeiende time-lapse video's een lastige klus, waar dure statieven en stabilisatie voor nodig was. Gelukkig is dit met Hyperlapje van Instagram verleden tijd. De app doet wat het beloofd en is ideaal voor het vastleggen van reizen, het weer of het bewegen van grote groepen mensen.

Met Hyperlapse maak je vloeiende handheld time-lapse video's.

Hyperlapse van Instagram

Instagram, Inc. - Gratis

Litely

Als al die heftige filters op Instagram je teveel zijn geworden, biedt Litely wellicht een uitkomst. De app voegt subtiele filters aan je foto's toe, waardoor je foto's er beter uitzien maar niet overdreven zijn bewerkt. De bewerkingen zijn non-destructief, wat inhoud dat je altijd terug kunt naar de originele foto.

Litely voegt subtiele filters aan je foto's toe.

Litely

Litely LCC - Gratis

Afterpulse

Afterpulse is een third-person shooter voor je iPhone die de grens tussen mobiele- en console-games doet vervagen. Als je graag spellen als Call of Duty of Gears of War speelt, is deze online multiplayer game echt wat voor jou. Afterpulse werkt ook op je Apple TV, waardoor je het ook met een fysieke controller kunt spelen.

Afterpulse is een prachtige first-person shooter voor je iPhone.

Afterpulse

GAMEVIL USA, Inc. - Gratis

Alien Blue

Zonder enige twijfel de beste mobiele Reddit-app. De app laat je the front page of the internet op een compleet nieuwe manier beleven. De constante stroom aan nieuwe interessante artikelen, schattige kattenfoto's en controversiële meningen zijn eenvoudig te doorzoeken. De app legt de focus op de meest belangrijke informatie, zoals foto's, titels en reacties.

Alien Blue steekt reddit in een nieuw jasje.

Alien Blue - reddit official client

reddit - Gratis

SkyView

's Nachts naar de sterren kijken is één ding, maar als je ook nog zou weten wat het was waar je naar keek... Daar helpt SkyView je mee. Open de app en richt je iPhone naar de hemel; SkyView vertelt je precies wat je ziet en geeft je er alle details over.

Ontdek het heelal met de gratis app SkyView.

SkyView® Free - Explore the Universe

Terminal Eleven LLC - Gratis

Moleskine Timepage

De nieuwe agenda-app van Moleskine is net zo mooi als de fysieke notitie-boekjes. Timepage is prachtig ontworpen en erg simpel te gebruiken. De app maakt van al je afspraken een lijst (er is geen maandoverzicht) en voegt onder andere weerberichten toe. Ook kun je - mocht dat weer eens legal zijn - direct vanuit de app een taxi van Uber bestellen.

Moleskine Timepage laat je op een unieke manier met je agenda werken.

Moleskin Timepage - Calendar for iCloud, Google Calendar Sync & Outlook

Moleskine Srl - €4,99

0 Reactie(s) op: 13 iPhone-apps om je Android-vrienden jaloers te maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.