Avonturen beleven in Artie's Wereld

Door: Patrick Rijnders | 04 april 2017 15:07

How To

Er zijn heel wat leuke educatieve apps te vinden voor kinderen. App makers van over de hele wereld doen hun best om kinderen op zo leuk en origineel mogelijke manieren nieuwe dingen te laten ontdekken. Artie's Wereld is een goed voorbeeld van dit soort apps.

Je kunt het wel aan makers van educatieve apps overlaten om met spellen te komen waarin kinderen op speelse wijze nieuwe vaardigheden ontdekken. Artie's Wereld is een app waarbij kinderen aan de ene kant nog beter leren tekenen, waarnaast ze ook mooie avonturen beleven. Het is een app die goed is voor de motorische ontwikkeling, waarnaast kinderen ook nog eens een aantal leuke minigames kunnen doen. Deze app is gemaakt door een team dat al eerder prijzen wist te winnen met andere apps.

Op avontuur met Artie

Kinderen vinden het heerlijk om in een app nieuwe dingen te ontdekken, daar speelt Artie's Wereld goed op in. Met deze app help je Artie om een wereld te ontdekken, alsmede de vele dieren en andere wezens die hier rondlopen. Het spel begint ermee dat je op de landkaart kijkt. Deze kaart is kleurrijk gemaakt, met allemaal grappige figuren, huizen en andere zaken. Druk op een van de onderdelen van de kaart en je krijgt een tekening te zien. Maar, die tekening is niet af. Het is namelijk een tekening in een stijl die je als ouder waarschijnlijk ook wel kent, waarbij je met een potlood van het ene naar het andere puntje moet gaan.

Hierbij gebruik je alleen geen potlood, maar gewoon je vinger. Op deze manier worden de dieren, robots en monsters steeds duidelijker te zien, tot je op gegeven moment een heel poppetje op je scherm ziet staan. Het verbinden van de puntjes wordt op een grappige manier gedaan, vergezeld van vrolijke geluidjes en muziekjes. Kinderen worden op deze manier gestimuleerd om goed hun best te doen. Het is niet nodig om een lijntje helemaal perfect te trekken, als de twee puntjes met elkaar verbonden zijn zorgt de app er zelf voor dat er een mooie rechte, of ronde, lijn komt te staan. Zijn alle lijntjes met elkaar verbonden, dan heeft onze held het diertje ontdekt en kun je verder gaan met het spel. Het tekenen van de lijntjes, alsmede het ontdekken van de wereld, wordt dan nog onderbroken door een Memory-achtig spelletje, waarbij kinderen ook nog eens aan hun geheugen skills kunnen werken.

Effectieve app voor kids

educatieve app

Artie's Wereld is een effectieve app, omdat het kinderen stimuleert om lekker aan de slag te gaan met het ontdekken van een wereld, maar ook met het tekenen. Kinderen willen heel graag hun best doen om de tekeningen zo mooi mogelijk te maken, waarvoor ze worden beloond in de vorm van grappige beestjes en andere personages. Naarmate kinderen verder komen in het spel worden de tekeningen steeds uitgebreider en ingewikkelder. Wat niet verandert is het feit dat de beestjes erg aanstekelijk zijn getekend. Hier zijn simpele lijnen en vrolijke kleuren voor gebruikt, wat jongere kinderen erg aan zal spreken.

De verschillende landkaarten in het spel zien er ook erg mooi uit. Je kunt er wel op rekenen dat kinderen alle verschillende kaarten met veel plezier willen ontdekken. De kaarten zijn ook behoorlijk groot, met meer dan genoeg verschillende tekeningen om mee aan de slag te gaan. De thema's zijn simpel maar aansprekend. Je hebt een leuke stad, een bos en nog veel meer.

Extra kaarten bijkopen

Artie's Wereld is een gratis app. Je kinderen kunnen meer dan genoeg ontdekken met de gratis versie, maar er is ook nog de mogelijkheid om de functionaliteiten van deze app verder uit te breiden. Er zijn namelijk extra levels die je erbij kunt kopen. We hebben het dan over een nieuwe landkaart, met nieuwe beesten om te leren tekenen. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld Boerderijdieren, een Poolavontuur en een Reis door de jungle. Deze extra levels kosten maar een paar euro, je hebt ook de mogelijkheid om met korting meerdere levels tegelijk te kopen.

Ook deze levels zitten vol met leuke dieren. Op deze manier leren je kinderen om bijvoorbeeld varkens, pauwen, gorilla's en ijsberen te tekenen. Wat ze in de app leren kunnen ze dan ook meenemen als ze later met potlood en papier aan de slag gaan. De makers van Artie's Wereld hebben aangegeven dat ze vaker nieuwe levels uit gaan brengen. Dit doen ze overigens ook heel slim. De kinderen hebben namelijk in het spel al de mogelijkheid om de extra levels te zien. Drukken ze er echter op, dan kunnen ze deze niet openen. Er komt een boodschap op het scherm dat dit extra level gekocht moet worden, waar papa of mama dan wel even voor op mag draaien!

educatieve app

Een leuke app om mee te leren tekenen

Het is grappig hoe de makers van Artie's Wereld hun tekenlessen hebben aangekleed. Kinderen zullen genieten van de mooie kleurtjes, leuke geluidjes en grappige diertjes. Deze app, die wel specifiek gericht is op jongere kinderen, bied je de mogelijkheid om een flink deel van het spel gratis te spelen. Het is zodoende niet echt nodig om een in app aankoop te doen, maar met die extra levels zullen je kinderen nog meer plezier beleven aan Artie's Wereld. Aangezien het hier gaat om een app die leuk is, waar ook nog wat van opgestoken kan worden, hadden wij daar in ieder geval niet echt problemen mee!

0 Reactie(s) op: Avonturen beleven in Artie's Wereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.