Apple werkt aan Battery Health-functie voor iPhone

Door: Randolf Bouwma | 07 februari 2018 10:30

accucapaciteit iphone
Nieuws

Apple maakt inzichtelijker hoe het er met je iPhone-batterij voorstaat door in het aankomende iOS 11.3 een Battery Health-functie te introduceren. Je kunt dan makkelijker achterhalen of je accu aan vervanging toe is.

De functie is ontdekt in de bètaversie van de nieuwste iOS-update, die reeds voor ontwikkelaars beschikbaar is. Dit nieuwe menu is Apple's antwoord op eerdere ophef rond het 'stiekem' vertragen van iPhones bij slijtage van de accu. Wanneer een toestel met verouderde accu namelijk op volle toeren blijft presteren, loop je bijvoorbeeld een vergroot risico op het willekeurig uitvallen van je iPhone.

Zelf bepalen

In het nieuwe Battery Health-menu kun je straks zelf bepalen of je wil dat je iPhone wordt vertraagd. Standaard staat deze functie nog steeds aan, maar als je dezelfde vlotte prestaties wilt behouden, dan kun je deze - weliswaar op eigen risico - gewoon uitschakelen. Wanneer iOS 11.3 uit bèta komt, is nog niet bekend.

iPhone-accu vervangen

Apple nam eerder ook al andere maatregelen rond dit probleem. Zo is het vervangen van je iPhone-accu flink goedkoper geworden. Normaal betaalde je daar 89 euro voor, nu nog maar 29 euro. De prijsdaling geldt nog het hele jaar. Na 2018 stijgt de prijs weer naar het oude niveau.

1 Reactie(s) op: Apple werkt aan Battery Health-functie voor iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 augustus 2018 08:22 jan82
    Ik ben niet zo zeker dat nu de prijzen van de batterijen zo zeer laag liggen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.