Apple twee keer in top-12 beste industriële ontwerpen

Door: Robin Smit | 09 juli 2013 13:46

iPhone

Ter ere van de World Industrial Design Day, die vorige week zaterdag plaats vond, heeft CNN grote ontwerpers gevraagd wat zij de meest iconische industriële ontwerpen van de afgelopen 100 jaar vinden. Het resultaat is een nogal bizarre top-12 waarin de producten van Apple twee keer voor komen.

Het gaat hierbij om de Mac en de iPod van Apple. De lijst wordt aangevoerd door de Mac en de iPod moet het doen met een zevende plek. Voor de reden van de nominatie van de Mac wordt de uitstekende combinatie van software en hardware genoemd. Voor de iPod wordt de volgende motivatie gegeven:

"it so clearly demonstrates the benefits of collaborative efforts. This is no longer the province of a single 'hero' designer, but rather the unified work of many practitioners.”

- Nick Rhodes

In de top-12 zien we verder ontwerpen van onder andere de Piaggio Vespa, AK-47 en de Floppy disk langs komen. Op de redactie verschillen de meningen over de samenstelling van de lijst nogal. Ondanks dat het hier om industriële ontwerpen gaat kan je je natuurlijk afvragen of het ontwerp van een machinegeweer (5) hoger hoort te staan dan de T-Ford (11). Wat zijn volgens jou de beste industriële ontwerpen van de afgelopen 100 jaar?

0 Reactie(s) op: Apple twee keer in top-12 beste industriële ontwerpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.