Apple start binnenkort iPhone-productie in India

Door: Lub Snoek | 27 maart 2017 09:08

iPhone SE
Nieuws

Binnen twee maanden zal Apple beginnen met zijn iPhone-productie in India. Het gaat dan vooral om oudere modelle, de iPhone 6 en 6s. Dat moet de relatief dure iPhone in het land een stuk goedkoper maken.

Dat melden bronnen aan The Wall Street Journal. In de nieuwe iPhone-fabriek zullen in de eerste instantie vooral oudere modellen worden geproduceerd. Door de hoge verkoopprijs van nieuwe iPhones, zijn in India vooral oudere modellen in trek. De nieuwe fabriek begint met de productie van de iPhone 6 en iPhone 6s. Later kan hier nog de iPhone SE aan worden toegevoegd. Lees ook: Apple presenteert rode iPhone en nieuwe iPad.

India

Hoewel Apple in Nederland de iPhone 6 niet meer officieel aanbiedt, is er in India nog genoeg vraag naar het model uit 2014.

Met de productie van ouder modellen, met een relatieve prijsverlaging, wil Apple zijn marktaandeel in India vergroten. Momenteel is dat marktaandeel slechts 2%. Winkels in India moeten echter minstens 30% van hun aangeboden producten uit India zelf inkopen. Door de combinatie van deze regel en de relatief hoge prijs van een iPhone, verkopen momenteel maar weinig winkels in India iPhones.

Duur

Een iPhone is in Nederland al een prijzig toestel, maar in India is de prijs in verhouding een stuk hoger. Voor het geld dat iemand betaalt voor een iPhone 7, kan de gemiddelde burger in dat land een heel jaar eten kopen. Het is dan ook niet gek dat iPhone-gebruikers in India meestal een ouder toestel kopen.

0 Reactie(s) op: Apple start binnenkort iPhone-productie in India

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.