'Apple stapt af van 16GB iPhone'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 24 mei 2015 10:11

iPhone

Volgens analisten van TrendForce stapt Apple af van de iPhone met 16 GB opslag. Daarnaast zou het bedrijf overwegen een LED-module in te bouwen in de 6s en 6s Plus.

Apple zal de iPhone 6s en 6s Plus in september releasen, maar er zal geen 16 GB-versie worden uitgebracht. Analisten van TrendForce verwachten dat de iPhones beschikbaar zullen zijn met een opslagcapaciteit van 32 GB, 64 GB of 128 GB. De iPhone 5s was de laatste Apple-smartphone met 32 GB aan opslagruimte. Hoe duur de goedkoopste versies van de 6s en 6s Plus zijn is nog niet bekend, maar ze zijn waarschijnlijk wel duurder dan de goedkoopste iPhones nu zijn.

Meer RAM-geheugen en betere accu

De analisten bevestigen dat de iPhones waarschijnlijk een RAM-geheugen krijgen van 2 GB. Daarmee verdubbelt Apple het RAM-geheugen, en worden de 6s en 6s Plus sneller dan de vorige versies. Volgens TrendForce zou Apple ook overwegen om een nieuwe LED-module in te bouwen in de nieuwe iPhones waardoor er meer ruimte komt voor de accu. Het zou kunnen betekenen dat de 6s en 6s Plus een sterkere batterij krijgen die langer meegaat. Dat gaat echter wel ten koste van de felheid van het scherm van de iPhones.

Volgens geruchten worden de iPhone 6s en 6s Plus in augustus gepresenteerd en krijgen ze onder andere ook Force Touch en een sterkere behuizing.

0 Reactie(s) op: 'Apple stapt af van 16GB iPhone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.