Apple-patenten: ander scherm en iMessage-functies

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 17 juni 2015 10:48

iPhone

Apple-devices krijgen wellicht nieuwe functies in de berichten-app en een AMOLED-scherm. Het bedrijf vroeg in 2012 de patenten aan, die nu zijn in te zien.

De patenten die Apple aanvraagt zijn regelmatig in te zien, maar dateren dan al van een aantal jaren terug. Zo ook de patenten voor een aantal nieuwe functies in de berichten-app en een AMOLED-scherm voor de Apple-devices, die in 2012 werden aangevraagd. Het AMOLED-scherm wordt al gebruikt in de Apple Watch, maar het bedrijf uit Cupertino vroeg het patent ook aan voor de iPhone en de Mac. Het voordeel van een AMOLED-scherm is dat het een stuk zuiniger is dan de huidige schermen. Dit komt doordat het scherm geen backlight nodig heeft omdat de verlichting in de pixels is verwerkt. Hierdoor verbruiken zwarte vlakken op het scherm bijna geen stroom en dus wordt je apparaat een stuk zuiniger.

Wellicht nieuwe functies iMessage-app

Een ander patent dat we in kunnen zien laat zien dat de iMessage-app een aantal interessante nieuwe functies zou kunnen krijgen. De berichten-app zou samen gaan werken met andere apps op je device om berichten in te plannen. Zo zou je bijvoorbeeld een bericht naar een vriend kunnen inplannen voor als het stopt met regenen, of een bericht op een bepaalde tijd inplannen. Deze functie wordt al in meer apps gebruikt, maar het systeem dat Apple gebruikt lijkt een stuk uitgebreider. Zo zou het ook mogelijk moeten zijn om je telefoon te vragen een bericht te sturen naar een contactpersoon om een bepaalde foto, die op de telefoon van die persoon staat, te bekijken. De ontvanger krijgt dan een pop-up en wordt gevraagd of hij/zij die foto wil bekijken.

Apple vraagt wel meer patenten aan voor producten en technologieën, maar doet daar dan zeker niet altijd wat mee. Het is dus nog even afwachten of en wanneer Apple het AMOLED-scherm en de iMessage-functies ook daadwerkelijk gaat toevoegen aan de devices.

0 Reactie(s) op: Apple-patenten: ander scherm en iMessage-functies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.