Apple heeft moeite met voorraad iPhone X

Door: Lub Snoek | 25 oktober 2017 16:39

Nieuws

Het gaat Apple niet lukken om 40 miljoen exemplaren van de iPhone X in 2018 te verschepen. Door problemen met de onderdelen die nodig zijn voor Face ID kan slechts de helft van het beloofde aantal iPhones dit jaar nog worden geproduceerd.

Volgens de Japanse krant Nikkei is de vertraging in de productie vooral te danken aan de nieuwe OLED-schermen en de onderdelen die nodig zijn voor gezichtsherkenning. De iPhone X is de eerste iPhone die je met Face ID ontgrendeld - de thuisknop is verdwenen.

Productie

Tijdens de eerste fase van het productieproces ontstonden er fouten in de nieuwe OLED-panelen. Hoewel deze problemen in juli van dit jaar waren opgelost, traden er nieuwe problemen op bij het assembleren van de onderdelen die nodig waren voor Face ID. Het lukte fabrikanten pas om eind september de eerste lading volledig werkende exemplaren te leveren - enkele weken na de presentatie van de telefoon in kwestie. Inmiddels worden er zo'n 10 miljoen iPhone X per maand geproduceerd.

Het werd aan het begin van de herfst al duidelijk dat het Apple niet zou lukken om de beloofde 40 miljoen exemplaren te verschepen op de dag dat de iPhone X op de markt zou komen. Terwijl de aandeelhouders het bedrijf nauwlettend in de gaten hielden, kwam Apple volgens Bloomberg met een riskante oplossing: de techniek achter Face ID zou minder nauwkeurig in elkaar worden gezet om het productieproces te versnellen.

Dit zou Face ID niet minder veilig maken dan Touch ID. Volgens Phil Schiller is de kans dat iemand met zijn vingerafdruk andermans iPhone kan ontgrendelen ongeveer 1 op de 50.000. Bij Face ID is die kans 1 op een miljoen. Zelfs met een versimpelde versie van Face ID, zal het alsnog vele malen veiliger zijn dan Touch ID.

Xbox

De sensor was vanaf het begin al de grootste uitdaging van de iPhone X. Het is dezelfde techniek die Microsoft gebruikte voor hun Kinect-controller, waarmee de console de bewegingen van de speler kon detecteren. De Kinect was echter de grootte van een boek en daarvan heeft Microsoft er 'slechts' 24 miljoen van verkocht. Apple bouwde deze techniek in een veel kleinere behuizing en verkoopt meer dan 200 miljoen iPhones per jaar.

Release

Inmiddels komt de releasedatum van de iPhone X steeds dichterbij. Sommige analisten beweren dat Apple niet genoeg exemplaren zal hebben om op 3 november aan de vraag te voldoen. Volgens Analist Ming-Chi Kuo zal Apple op de dag van release zo'n 2 tot 3 miljoen exemplaren kunnen verkopen. De 40 miljoen iPhone X-exemplaren die Apple voor de feestdagen beschikbaar wilde stellen zal in de praktijk waarschijnlijk eerder richting de 25 of 30 miljoen zijn.

0 Reactie(s) op: Apple heeft moeite met voorraad iPhone X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.