Alle essentiële smartphone-begrippen uitgelegd

Door: Richard Veenstra | 12 april 2015 11:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Tip 17: Downloadsnelheid

De snelheid van je databundel wordt meestal aangegeven met een maximale downloadsnelheid. Met een 4G LTE-databundel kan dit wel oplopen tot tientallen megabyte per seconde. Zodra je buiten je databundel wilt internetten, wordt de snelheid extreem verlaagd. Je ziet dan vaak downloadsnelheden van 64 kilobyte per seconde. Dit is veel te langzaam om je smartphone zinvol te gebruiken, providers bieden je uiteraard de mogelijkheid om extra gigabytes bij te kopen.

Tip 18: Extra kosten

Meestal betaal je eenmalig aansluitkosten als je een abonnement bij een provider afsluit, vaak verschijnen deze aansluitkosten op je eerste factuur. Aansluitkosten worden alleen berekend als je een nieuw contract afsluit. Blijf je klant van dezelfde provider maar verander je van abonnement, dan berekent de provider in de regel geen aansluitkosten. Als je naast een abonnement ook een smartphone aanschaft, betaal je ook een thuiskopieheffing. Deze heffing is bedoeld om auteurs, artiesten en muzikanten te compenseren voor het kopiëren van films en muziek voor privédoeleinden. In 2015 is de thuiskopieheffing voor een smartphone 4,24 euro inclusief btw.

Tip 18 Aan de rechterkant zie je hoeveel aansluitkosten je moet betalen en dat de thuiskopieheffing in het tarief is inbegrepen.

0 Reactie(s) op: Alle essentiële smartphone-begrippen uitgelegd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.