Aan de slag met Google Foto's

Door: Richard Veenstra | 29 december 2016 07:20

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

Google Foto's staat standaard op je Android-toestel en ook voor iOS is er een app beschikbaar. Wellicht denk je dat Foto’s de zoveelste clouddienst is, maar vergis je niet. De dienst is niet alleen ideaal om een reservekopie van je foto’s en video’s op je smartphone te maken. Je kunt eveneens foto’s bewerken, animaties delen en de inhoud draadloos op je televisie weergeven. In dit artikel gebruiken we de mobiele app, maar vrijwel alle functies zijn ook in je browser op photos.google.com te vinden.

01 Foto’s in Android

Als je een Android-smartphone of -tablet hebt, hoef je Foto’s meestal niet te installeren, het staat standaard op je apparaat. Open de app en tik op Aan de slag. Bij de volgende stap kun je ervoor kiezen om automatisch van al je gemaakte foto’s en video’s een reservekopie te laten maken. Laat de schuif achter Back-up en synchronisatie aanstaan. Tik op Instellingen wijzigen om te selecteren in welke kwaliteit de app jouw afbeeldingen moet opslaan. Hoge kwaliteit is standaard geselecteerd, hiervoor heb je onbeperkte ruimte beschikbaar op de servers van Google.

02 Foto’s in Android

Je kunt ook voor Origineel kiezen, maar in dit geval geeft Google je beperkte ruimte. Hoeveel dit is, hangt af van je Google Drive-ruimte, aangezien het de gigabytes van je totale Google-limiet van 15 GB afsnoept.

Kies Origineel als je geen genoegen neemt met de limiet van 16 megapixel bij foto’s en 1080p bij video’s, bijvoorbeeld als je later foto’s op groot formaat wilt uitprinten.

Tenslotte kun je een vinkje zetten voor Mobiele data gebruiken om back-up te maken als je een ongelimiteerd data-abonnement voor je mobiel hebt. Sluit af met Gereed.

03 Foto’s in iOS

In iOS moet je de app uit de App Store downloaden. Uiteraard heb je voor het gebruik van de app een Google-account nodig, maak deze eventueel eerst aan. Tik op Aan de slag en geef de app toegang tot je foto’s door op OK te tikken. Tik op Doorgaan en kies hier in welke kwaliteit je je afbeeldingen wilt opslaan.

Als je meldingen van Foto’s wilt ontvangen, tik je op Meldingen ontvangen en bevestig je dit met OK.

04 Foto’s ophalen

Als je al eens eerder met Google Foto’s hebt gewerkt, dan haalt de app al je foto’s van zijn servers en laat deze in postzegelformaat zien. Om ruimte te besparen kopieert de app de foto’s en video’s niet naar je apparaat. Pas als je op een postzegel klikt, zal het de afbeelding van de server downloaden. Ook zal het foto’s en video’s die op je mobiel staan naar de servers van Google kopiëren. Zodra je met je vinger scrollt, verschijnt er een knopje aan de rechterkant. Tik hierop om sneller te kunnen scrollen.

05 Foto’s verwijderen

Om een foto te selecteren, tik je er een seconde op en een blauw vinkje verschijnt. Tik op het prullenmandje om de afbeelding te verwijderen. Je krijgt nog een waarschuwing dat dit betekent dat het ook van je andere apparaten wordt verwijderd, tik op Verwijderen. De deel-knop geeft je de bekende opties uit Android of iOS en als je op het plusje tikt, kun je de afbeelding toevoegen aan een album, film, animatie of collage. Hierover later meer.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.