5 snelle trucs voor je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 13 juli 2017 15:33

How To

Sommige kleine dingetjes kunnen het gebruik van je iPhone aanzienlijk eenvoudiger maken. Hier geven we een aantal snelle trucs voor je iPhone waarmee je snel aan de slag kunt.

Veel simpele iPhone-trucs ken je waarschijnlijk al: screenshots nemen met de Aan/uit-knop en de Thuisknop, tweemaal op de Shift-knop drukken om alleen in hoofdletters te typen, ga zo maar door. Hier zijn nog een aantal van deze eenvoudige weetjes voor je iPhone die je misschien nog niet kent.

Tip 1 Foto's maken met de volumeknoppen

Het kan lastig zijn om je iPhone goed stil te houden terwijl je op de sluiterknop op het scherm tikt.

Gelukkig kun je ook foto's maken door een van de volumeknoppen op de zijkant van je apparaat in te drukken. Dat werkt veel beter als je je telefoon met twee handen stabiel wilt houden.

Tip 2 Typen ongedaan maken

Als je een berichtje aan het typen bent maar uiteindelijk besluit dat je overnieuw wilt beginnen, hoef je niet eindeloos op Backspace te drukken. Als je je iPhone heen en weer schudt, wordt de inhoud van het bericht meteen gewist. Als de functie bij jou uit staat, kun je het inschakelen via Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid / Herstel door schudden.

Tip 3 Snel je ringtone uitzetten

Je zit in een vergadering en ineens gaat je telefoon. Dan wil je dat hij zo snel mogelijk ophoudt met rinkelen zonder dat je opneemt.

Je kunt het gesprek natuurlijk weigeren door op de knop op het scherm te drukken of door tweemaal op de Aan/uit-knop te drukken, maar dan wordt de beller direct naar je voicemail gestuurd, wat je misschien niet wilt.

Als je slechts eenmalig op de Aan/uit-knop drukt, wordt de ringtone gedempt, maar blijft je telefoon gewoon overgaan.

Tip 4 Snel al je e-mail concepten bekijken

E-mails die je niet hebt afgemaakt, kunnen worden opgeslagen in de map Concepten. Deze kun je vanuit iOS heel snel benaderen door de knop waarmee je een nieuw e-mailbericht aanmaakt ingedrukt te houden.

Tip 5 Websitelinks op het thuisscherm zetten

Tip 5: Zet links in je beginscherm

Je kunt snelkoppelingen naar websites op je thuisscherm neerzetten, zodat je er snel naartoe kunt navigeren.

Ga op je iPhone in Safari naar een willekeurige website en druk op de deelknop en veeg op de onderste rij naar links of naar rechts. Kies de optie Voeg toe aan beginscherm.

0 Reactie(s) op: 5 snelle trucs voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.