5 gratis apps voor tijdens de ramadan

Door: kristian-van-tuil | 18 juni 2015 07:12

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

De ramadan begint vandaag waardoor er veel mensen van zonsopgang tot zonsondergang niet eten en drinken. Mocht je aan de ramadan meedoen, dan zijn hier een aantal handige apps die je daarbij kunnen helpen.

1. Ramadan Times

Ramadan Times is een app voor Apple en Android gebruikers waarmee je op een zeer precieze manier de juiste tijden voor zonsopgang en -ondergang kunt zien.

Als de app start, kun je kiezen tussen bidtijden die verschillende Islamitische instituten aanhouden. Standaard zijn er vijf gegeven: die van de University of Islamic Sciences, de Islamic Society of North America, de Muslim World League, de Umm Al-Qura Universiteit van Makkah en de Egyptische Survey Authority (ESA). Eventueel kun je ook zelf je eigen tijden voor de fadjr (het ochtendgebed) en de isha (het avondgebed) invullen. Moslims op vakantie in het hooggebergte of boven de poolcirkel kunnen eventueel hun biedtijden op een andere manier laten berekenen.

Gebruikers van de app kunnen naast de genoemde fadjr en de isha ook alarmen voor bijvoorbeeld de tahajjud (het nachtgebed) en de iftar (het ontbijt) instellen. Na het vaststellen locatie geeft de app alle benodigde tijden voor de ramadan op een klok en in een schema weer. De app is helemaal gratis maar je kunt voor € 0,99 de versie aanschaffen zonder advertenties.

Opgelet: Veel andere apps geven maar een beperkt aantal mogelijkheden om je locatie te bepalen of stellen zich in op één van de genoemde instituten zonder dit duidelijk te vermelden. Let hierop als je een alternatieve app probeert.

0 Reactie(s) op: 5 gratis apps voor tijdens de ramadan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.