Zo zet je GoPro-video's op de iPad

Door: Martin Gijzemijter | 20 april 2015 09:18

How To

De GoPro is een fantastische robuuste actiecamera om video mee te schieten. De iPad is een fantastisch apparaat om op locatie video's mee te monteren. Maar hoe koppel je die twee aan elkaar? Oftewel: hoe krijg je je video's op je iPad, zodat je ze kunt monteren in bijvoorbeeld iMovie?

Hoe makkelijk en gebruiksvriendelijk de iPad ook is, zaken als het overdragen van video vanaf een ander apparaat, is niet altijd even eenvoudig. Dat heeft alles te maken met de geslotenheid van het besturingssysteem, zodat Apple alles in de hand kan houden (ook wat betreft copyright). Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is. We laten je zien hoe je video's van je GoPro overzet naar je iPad, zonder tussenkomst van een pc (want je wilt het natuurlijk wel direct op locatie kunnen doen).

GoPro-app downloaden

Het eerste dat je moet doen om de overdracht tussen de iPad en de GoPro mogelijk te maken, is het downloaden van de GoPro-app. Deze app is handig omdat hij je in staat stelt op je iPad de video's te bekijken die je met je GoPro hebt vastgelegd (of zelfs live kan kijken terwijl je ze vastlegt). Verder kun je met de GoPro-app de video's overzetten naar je iPad.

GoPro *****

Prijs: Gratis

Omvang: 22,8 MB

Wi-Fi-verbinding maken

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, zet je de GoPro aan en schakel je daarna de wifi-functie in, met de knop aan de zijkant van de camera. Druk nogmaals op de wifi-knop om naar het wifi-menu te gaan en op de ontspanknop (waarmee je dus een foto maakt of opname start) om het menu te openen. Selecteer de optie GoPro-app. Op je iPad open je nu Instellingen / Wi-Fi en kies je het draadloze netwerk dat begint met GoPro. Vul het wachtwoord in dat je hebt ingesteld voor het draadloze netwerk van GoPro (standaard is dit goprohero). Er is nu een verbinding gemaakt tussen de GoPro en je iPad.

Het feit dat je een draadloze verbinding tot stand moet brengen tussen je GoPro en je iPad, betekent overigens dat je niet met je iPad online kunt zolang je met de GoPro verbonden bent. Een probleem is dat doorgaans niet, omdat je de connectie alleen maar gebruikt om je video's vast te leggen of over te zetten.

Breng een draadloze verbinding tot stand tussen je GoPro en je iPad.

Video's (en foto's) vastleggen

Zoals gezegd kun je de GoPro-app gebruiken om de video's over te zetten naar je iPad, maar je kunt de iPad met de GoPro-app ook gebruiken als viewfinder. Dat betekent dat je niet meer blind hoeft te filmen, maar op locatie precies kunt zien wat je doet (met een paar seconden vertraging). Druk op het pictogram met de camera bovenin en je komt in het cameramenu terecht. Door op de rode opnameknop te drukken, start je een video-opname. Door rechtsonder te drukken op het pictogram met de camera schakel je tussen foto en video. Het pictogram met de bahco stelt je in staat om aan te geven in wat voor modus je wilt filmen of fotograferen.

Video's overzetten naar je iPad

Maar hoe zet je video's nu over naar je iPad als ze eenmaal zijn vastgelegd? Links naast de opnameknop, zie je (in portretmodus) een pictogram met vier vierkantjes. Wanneer je daarop drukt, krijg je een overzicht te zien van alle foto's en filmpjes op het SD-kaartje van je GoPro. Druk rechtsboven op Edit en tik nu alle video's en foto's aan die je wilt overzetten. Druk nu onderin op de knop Delen en kies GoPro Album. Het materiaal wordt nu op je iPad gezet in een album genaamd GoPro Album en een app als iMovie kan van daaruit de video's openen en bewerken. Let op: tijdens de overdracht moet de GoPro uiteraard wel verbonden blijven met je iPad.

Dankzij de draadloze verbinding kun je de video's probleemloos overzetten naar je iPad.

0 Reactie(s) op: Zo zet je GoPro-video's op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.