Zo werkt schermtijd op je iPad en iPhone

Door: Richard Veenstra | 06 juni 2019 06:04

How To

Wil je minder gebruikmaken van bepaalde apps? Dan kun je in iOS timers instellen voor apps (Schermtijd). Ook kun je zien welke apps je per dag het meest gebruikt en is het mogelijk om sommige apps ’s avonds te blokkeren.

Schermtijd

Alle instellingen die met schermtijden en app-timers te maken hebben, vind je in het instellingenmenu onder Schermtijd. Je vindt de optie op elke iPhone of iPad vanaf iOS 12. Je activeert de functie door op Schakel schermtijd in te tikken, voor Ga door te kiezen en op Dit is mijn iPhone te tikken. Je krijgt nu een overzicht van de totale duur dat je vandaag van je iPhone gebruik hebt gemaakt. Tik op de schermtijd om een gedetailleerde weergave te bekijken. Hier kun je ook op Afgelopen 7 dagen tikken en bekijken hoe je gebruik van dag tot dag verschilt. Je iPhone maakt automatisch onderscheid tussen verschillende categorieën zoals sociale media, amusement en productiviteit.

Applimieten

Onder Meest gebruikt zie je welke apps je het vaakst en het langst gebruikt. Wil je een limiet instellen voor een categorie, dan tik je in het Dashboard op Applimieten. Kies een categorie en stel de timer in. Als je deze tijd hebt bereikt, kun je de app niet meer gebruiken. Je krijgt wel de optie om de limiet te negeren als je op Negeer limiet tikt. Wil je dat je deze limiet niet kunt negeren, dan kun je een toegangscode instellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de iPhone van je kind configureert. Hiervoor schakel je in Schermtijd de optie Gebruik toegangscode voor schermtijd in. Geef vervolgens een code op.

Geef een applimiet op als je merkt dat je sommige apps te vaak gebruikt.

Apparaatvrije tijd

Als je wilt dat je iPhone vanaf een bepaalde tijd minder aantrekkelijk wordt om op te kijken, dan tik je bij Schermtijd op Apparaatvrije tijd. Schakel de optie in en kies een start- en eindtijd. Wat er nu gebeurt, is dat er in deze apparaatvrije tijd alleen de essentiële apps van iOS beschikbaar blijven. Dit zijn de Telefoon-, Berichten- en Klok-app. Alle andere apps zijn grijs en hebben een zandlopertje naast de naam. Je kunt extra apps toevoegen aan de lijst, als je bijvoorbeeld wilt dat WhatsApp en Safari ook in de apparaatvrije tijd beschikbaar moeten zijn.

0 Reactie(s) op: Zo werkt schermtijd op je iPad en iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.