Zo ga je naar iCloud in je mobiele browser

Door: chwhynny-overbeeke | 03 april 2017 13:22

How To

Het kan gebeuren dat je toegang tot je iCloud nodig hebt, maar dat de batterij van je iPhone of iPad leeg is. Je kunt dan natuurlijk altijd even aan iemand vragen of je zijn of haar apparaat mag gebruiken. Maar dan kan het lastig zijn om bij je bestanden te komen. Hier laten we zien hoe je iCloud mobiel kunt benaderen.

Als je vanaf een iPhone of iPad van iemand anders probeert om in Safari icloud.com te benaderen, kan het gebeuren dat je deze website niet kunt bezoeken en in plaats daarvan een boodschap te zien krijgt met in instructies hoe je iCloud in kunt stellen op het apparaat in kwestie.

Als je even van iemand een apparaat leent, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je allerlei instellingen gaat wijzigen. Hoe kun je toch bij je iCloud komen zonder met de instellingen van een apparaat dat niet van jou is te moeten rommelen?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Je moet de desktopversie van icloud.com gebruiken om in te kunnen loggen.

Safari gebruiken

Als je de desktopversie van icloud.com gebruikt in plaats van de mobiele website, wordt de blokkade die je ervan weerhoudt om in te loggen opgeheven.

Ga op de iPhone of iPad naar Safari en navigeer naar icloud.com zoals je dat normaal gesproken zou doen. Houd de draaiende pijl in de adresbalk ingedrukt totdat er een pop-up tevoorschijn komt.

In dit menu kun je de desktopversie van de website bezoeken door op Vraag om desktopsite te drukken. Je wordt dan meteen naar de desktopversie gestuurd, waar je zoals altijd kunt inloggen om je bestanden te benaderen.

Je kunt de desktopversie ook opvragen vanuit het deelmenu. Hiervoor moet je op de deelknop (het vierkantje met het omhoogwijzende pijltje) drukken en door de onderste rij met opties vegen totdat je Vraag om desktopsite tegenkomt. Druk erop, en klaar is Kees.

Google Chrome gebruiken

Het is ook mogelijk om de desktopversie van icloud.com op te vragen in de Google Chrome-app voor iOS.

Ga op de iPhone of iPad naar Google Chrome en navigeer naar icloud.com zoals je dat normaal gesproken zou doen. Druk naast de adresbalk op de drie verticale stippen en kies Desktopsite opvragen in het menu dat verschijnt. De desktopversie van de website wordt vervolgens direct geladen, zodat je gewoon kunt inloggen. Bovenstaande werkt dus ook op Android-telefoons.

0 Reactie(s) op: Zo ga je naar iCloud in je mobiele browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.