Zo kun je extra snel apps openen op je iPad

Door: Chwhynny Overbeeke | 12 januari 2016 09:14

How To

Hoe meer apps je op je iPad hebt staan, hoe lastiger het wordt om de juiste te vinden. Hier geven we een aantal tips om je apps sneller te openen.

Als je veel apps op je iPad hebt staan moet je soms meerdere pagina's doorbladeren om een bepaalde app te vinden. Je kunt natuurlijk mappen aanmaken met daarin een bepaald type app, maar dan moet je eigenlijk nog steeds extra stappen doorlopen omdat je dan mappen aan het openen bent in plaats van een volgende pagina. Gelukkig zijn er een aantal manieren om snel een app te vinden, ook al weet je niet meer waar het icoontje staat. Lees ook: Maak je oude iPad sneller.

Het Dock gebruiken

Je kunt de apps die onderaan het beginscherm van je iPad op het Dock staan aanpassen. Ook al veeg je naar de volgende pagina, de apps op het Dock blijven gewoon staan. Daarom is het handig om hier je meest gebruikte apps neer te zetten zodat je ze altijd meteen bij de hand hebt. Het is ook mogelijk om een map op het Dock te zetten.

Standaard staan er vijf iconen op het Dock, maar je kunt er maximaal zes op kwijt. Om een app op het Dock te zetten moet je het icoon van de app ingedrukt houden tot de andere iconen beginnen te rammelen, en vervolgens kun je het icoon met je vinger naar het Dock toe vegen.

Spotlight gebruiken

De Spotlight zoekfunctie op de iPad is erg goed en handig, en als je op zoek bent naar een specifieke app, kan Spotlight uitkomst brengen. Om Spotlight te openen moet je van boven naar beneden vegen op je scherm (niet helemaal van boven, anders wordt het Berichtencentrum geopend), of je kunt op het beginscherm van links naar rechts blijven vegen tot je langs de eerste pagina met iconen raakt en bij de uitgebreide Spotlight zoekmogelijkheden terechtkomt.

Spotlight geeft automatisch suggesties voor apps weer, op basis van je meest gebruikte en meest recent gebruikte apps. Met de uitgebreide zoekmogelijkheden kun je ook contacten doorzoeken en snelkoppelingen en informatie uit de Nieuws app bekijken.

Als je app niet bij de suggesties staat, kun je de zoekbalk gebruiken om ernaar te zoeken. Er worden niet alleen apps als resultaat weergegeven, maar ook muziek, films, en websites.

Siri gebruiken

Apps kunnen ook supersnel geopend worden met een Siri opdracht. Hiervoor moet Siri wel ingeschakeld zijn in Instellingen > Algemeen > Siri. Als je vervolgens de thuisknop ingedrukt houdt, wordt Siri geactiveerd en kun je met het gesproken commando "open Mail" (of de naam van een andere app) apps openen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je extra snel apps openen op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.