Windows-tablets beter verkocht dan RIM PlayBook

Door: Jasper Bakker | 21 juli 2011 10:35

Nieuws

Tablets met Windows 7 verkopen beter dan de PlayBook van BlackBerry-maker RIM. Microsoft heeft nu 4,6 procent van de tabletmarkt, RIM 3,3.

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er meer tablets verkocht met het pc-besturingssysteem van Microsoft dan de PlayBook. Die tablet van RIM heeft een speciaal voor tablets ontworpen uitvoering van het ingebedde besturingssysteem QNX. Eerder deze week doken er al geruchten op dat RIM de nu verkrijgbare WiFi-uitvoering van zijn tablet zou schrappen. Het Canadese bedrijf ontkent dit.

iPad blijft nummer één

Volgens metingen van onderzoeksbureau Strategy Analytics blijft Microsoft qua tablets RIM voor. Dit ondanks het feit dat de Windows-producent nog een eigen versie moet uitbrengen die specifiek gemaakt is voor tabletcomputers, meldt persbureau Reuters. Volgend jaar verschijnt Windows 8, dat ook een aparte uitvoering krijgt voor tablets, met ARM-processors. Mogelijk is dat pas in de zomer van 2012.

Ondertussen is en blijft de iPad de koploper op de tabletmarkt. Dat apparaat van Apple heeft 61,3 procent van de markt. Het ondervindt daarbij wel toenemende concurrentie van tablets met Android. Dat mobiele besturingssysteem van Google heeft nu 30 procent marktaandeel, terwijl dat in het tweede kwartaal van vorig jaar nog 2,9 procent was. De iPad had toen 94,3 procent van de tabletmarkt.

0 Reactie(s) op: Windows-tablets beter verkocht dan RIM PlayBook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.