Waarom kleine tablets gaan domineren

Door: mike-elgan | 10 juli 2012 12:12

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Omdat kleinere tablets mobieler zijn, zul je ze vaker voor casual gebruik inzetten. De Nexus 7 van Google is een geweldig voorbeeld van de extra diensten die mensen op een kleinere tablet gaan gebruiken. Het vernuftige Google Now en het verbeterde Google Voice Search, beide nieuw in de Jelly Bean-versie van Android en voor het eerst geïntroduceerd op de Nexus 7, zijn killer-apps voor een kleine tablet. Ze zijn snel, accuraat en verstrekken zoveel nieuwe inzichten dat mensen ze overal willen gebruiken, altijd.

De toekomst

Ik geloof dat de virtuele assistenten van zowel iOS als Android uiteindelijk apps op tablets zullen gaan besturen. Die combinatie van assistent en apps maken tablets en telefoons Star Trek-achtige computers die vragen kunnen beantwoorden en taken verrichten in opdracht van de gebruiker.

Kleine tablets zijn ook perfect voor sociale netwerken. Telefoons zijn populair voor het gebruik van Facebook, maar niet vanwege hun grootte. Telefoons zijn te klein voor de visuele manier waarop mensen sociale netwerken beleven. 10 inch tablets hebben een nadeel, omdat ze minder mobiel zijn. 7 inch touch tablets zijn een ideale combinatie van een groot scherm gecombineerd met mobiliteit. Google's nieuwe Google+ app voor de Nexus 7 is met afstand het beste sociale netwerkplatform ooit. Facebook en Twitter zullen waarschijnlijk volgen met vergelijkbare geweldige op tablets gerichte apps.

Dus waar de grotere tablets beter bruikbaar zijn met hun gebruiksinterface, zijn kleinere tablets gebruiksvriendelijker vanwege hun veelzijdigheid en eigenschap zich beter aan te passen aan de omstandigheden. En ondanks dat grotere tablets goed zijn in surfen, e-reading en e-mail, zijn kleinere tablets beter geschikt voor meer persoonlijk gebruik - het zijn virtuele assistenten en ijzersterke machines op gebied van social networking.

Educatieve sector wacht op goedkope tablets

De onderwijsmarkt, vooral het lagere onderwijs, staat aan de vooravond van een tabletrevolutie. Maar weinig mensen buiten het onderwijs realiseren zich dat de kostprijs van tablets het enige is wat deze revolutie nog tegenhoudt. Minder goed bedeelde scholengemeenschappen kunnen het zich niet veroorloven om iedere leerling van een iPad te voorzien. En dat geldt ook voor rijkere scholen, ook zij laten leerlingen niet rondlopen met een duur, geliefd apparaat waarbij kinderen snel doelwit van diefstal worden.

Dit is een aspect waarover vaak niet wordt nagedacht als er wordt gepraat over het vervangen van schoolboeken door tablets: de fysieke veiligheid van kinderen. Maar docenten hebben dat wel door en willen een kind niet opzadelen met een apparaat dat ze in gevaar zou kunnen brengen.

Apple wil de toekomst domineren door in de uitgeverijmarkt te gaan zitten; ze mikken op interactieve e-books. De sleutel tot dat terrein is de markt voor educatieve leermiddelen. Apple wil dat iedereen via het gratis iBooks Author-product zelf educatief materiaal gaat maken. Ze willen een generatie grootbrengen met Apple's manier van publiceren.

Apple iPad mini

Maar dat gaat niet gebeuren zolang er geen iPads in het onderwijs gebruikt gaan worden, zeker niet wanneer deze drie- tot vijfhonderd euro blijven kosten. Een kleinere, goedkopere iPad is Apple's sleutel tot het domineren van de educatieve markt en dat is precies de reden waarom ik geloof dat Apple wel degelijk later dit jaar een kleinere tablet op de markt gaat brengen.

Grote tablets als de huidige iPad zullen populair blijven. Maar het blijft ook een apparaat voor de high-end minderheid in de samenleving. De echte toekomst ligt bij kleine tablets als de Nexus 7 en de aanstaande mini-iPad.

0 Reactie(s) op: Waarom kleine tablets gaan domineren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.