iOS 9 en El Capitan laten je vluchtinformatie raadplegen

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 13 augustus 2015 14:12

iPad

Je kunt in iOS 9 en OS X El Capitan straks ook vluchtinformatie raadplegen. Door op een getypt vluchtnummer te tikken komt de informatie over de vlucht tevoorschijn.

Een Reddit-bezoeker heeft bij toeval ontdekt dat Apple in zowel iOS 9 als OS X El Capitan de functie om vluchtinformatie te raadplegen heeft toegevoegd. Als je Apple-device een code herkent als vluchtnummer kun je, door er lang op te drukken of met je rechtermuisknop op te klikken, de vluchtinformatie van de desbetreffende vlucht tevoorschijn toveren. Er verschijnt een pop-up met een knop 'Preview Flight'. Als je daarop klikt wordt het vluchtschema getoond in Apple Maps met daarnaast de details van de vlucht. Er staat ook bij vermeld of de vlucht op tijd is, eerder aankomt, vertraagd is of al is geland. Lees ook: Alles wat je moet weten over iOS 9.

Net zoals tijdstippen

De feature is vergelijkbaar met wat iOS al doet met tijdstippen en telefoonnummers. Als je device deze herkent, worden die blauw onderstreept en klikbaar. Daarna kun je bijvoorbeeld een afspraak in je agenda zetten op die tijd of het telefoonnummer bellen. Met de vluchtnummers gaat dat, waarschijnlijk, hetzelfde werken. De functie wordt beschikbaar door zogeheten data-detectors die herkennen dat bepaalde termen, zoals tijden en vluchtnummers, verwijzen naar een tijdstip of een vlucht. In de video hieronder is te zien hoe het in zijn werk zal gaan.

0 Reactie(s) op: iOS 9 en El Capitan laten je vluchtinformatie raadplegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.