Vanaf je iPad direct toegang tot Windows-pc's

Door: tonie-van-ringelestijn | 10 maart 2011 13:30

Nieuws

VMWare heeft een iPad-app uitgebracht waarmee zakelijke gebruikers op hun tablet direct toegang krijgen tot hun Windows-pc.

VMware heeft woensdag zijn VMware View-app voor de iPad uitgebracht. Met de app krijgen gebruikers toegang tot computers op het bedrijfsnetwerk die de VMware View-desktopclient werken. De app werkt via zowel Wifi als 3G. Gebruikers kunnen niet alleen het virtuele toetsenbord van de iPad zelf gebruiken, maar de app ondersteunt ook externe keyboards die via Bluetooth aan de iPad zijn gekoppeld.

PCoIP

VMware maakt voor de iPad-app gebruik van PCoIP (pc over internet protocol), een protocol van Teradici die de snelheid en weergave van remote desktops verbetert door alleen de pixels en niet de gegevens te versturen.

De app is gratis, maar werkt alleen in combinatie met VMwares View 4.6-software op de Windows PC. Versie 4.6 verscheen vorige week en biedt onder meer een nieuwe Security Server-ondersteuning voor PCoIP. Die zorgt er volgens VMWare voor dat 'geen zakelijke SSL VPN's meer nodig zijn'. VMware werkt ook samen met LG om Android-smartphones te virtualiseren.

Citrix

Concurrent Citrix biedt overigens al een tijdje een vergelijkbare iPad-app. Voor de Apple-tablet zijn nog tientallen andere apps voor toegang op afstand beschikbaar. De virtualisatiemarkt wordt gedomineerd door VMWare en Citrix.

0 Reactie(s) op: Vanaf je iPad direct toegang tot Windows-pc's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.