Tabbladen afsluiten in Safari op je iPhone of iPad

Door: chwhynny-overbeeke | 18 mei 2017 13:44

How To

Tabbladen afsluiten in Safari kan op je iPhone of iPad meerdere manieren. Zo kun je bewegingen gebruiken, een menu laten openen, of de reguliere manier gebruiken. Hier laten we zien hoe deze allemaal werken.

Als je in Safari veel tabbladen open hebt staan, raak je gauw het overzicht kwijt. Het is dan ook fijn om lekker schoon te kunnen beginnen, of ongewenste tabbladen snel te kunnen sluiten.

De reguliere manier

Op de iPhone ligt het sluiten van tabbladen minder voor de hand dan op de iPad. Hier moet je namelijk eerst onderaan in de navigatiebalk op de twee vierkantjes drukken om alle openstaande tabbladen te zien te krijgen. Door in deze weergave op het kruisje te drukken kun je individuele tabbladen sluiten.

Deze manier werkt ook op de iPad, maar het kan ook eenvoudiger. Op de iPad kun je namelijk meteen een tabblad sluiten door erop te tikken (om het tabblad te selecteren) en vervolgens op het kruisje te drukken.

Vegen

Als je veegacties wilt gebruiken om tabbladen te verwijderen, kan dit in de hierboven besproken weergave, die je te zien krijgt wanneer je onderaan in de navigatiebalk op de twee vierkantjes drukt. Veeg een tabblad van rechts naar links om deze te sluiten.

Alle tabbladen tegelijk sluiten

Het is vanaf iOS 10 ook mogelijk om alle openstaande tabbladen tegelijk te sluiten, zodat je weer schoon kunt beginnen. Dit kon je natuurlijk altijd al doen door Safari geheel af te sluiten, maar dat is nu niet meer nodig.

Houd de twee vierkantjes onderaan in de navigatiebalk ingedrukt totdat er een pop-up menu tevoorschijn komt. In dit menu staat de optie Sluit <aantal> tabbladen, waarbij aantal het aantal openstaande tabbladen aanduidt. Als je op deze optie drukt, worden alle tabbladen direct gesloten.

0 Reactie(s) op: Tabbladen afsluiten in Safari op je iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.