Samsung onder de indruk van iPad2

Door: tonie-van-ringelestijn | 07 maart 2011 09:35

Nieuws

Samsung overweegt lagere winstmarges op zijn 10 inch Galaxy Tab vanwege de extra concurrentie van de iPad 2.

De presentatie van de iPad 2 door Apple afgelopen week heeft ertoe geleid dat Samsung zijn eigen prijsstelling heroverweegt, aldus vice-president marketing Lee Don-Joo van Samsung tegen het Koreaanse persbureau Yonhap.

"De 10 inch Tab zou eerst hoger worden geprijsd dat de 7 inch Tab, maar dat moeten we heroverwegen", aldus Lee Don-Joo. De 7 inch Galaxy Tab had een introductieprijs van 750 euro. Maar door de komst van de nieuwe Apple-tablet moet Samsung wellicht een deel van zijn winstmarge terugbrengen. De iPad 2 is straks te koop vanaf 499 dollar voor het Wifi-model met 16 GB capaciteit.

Erg dun

Lee Don-Joo erkent onder de indruk te zijn van het ontwerp van de iPad 2 die Apple volgens hem 'erg dun heeft gemaakt'. De iPad 2 is nog maar 8,8 millimeter dik, terwijl Samsungs nieuwe Galaxy Tab 10.1 meer dan een centimeter dik is. Samsung zegt van plan te zijn dit jaar nog 'meerdere typen tabletcomputers op de markt te brengen'.

Lee Don-Joo zou ook hebben gezegd dat de onderdelen in Samsungs tablet die 'ontoereikend' zijn zouden moeten worden vervangen. Maar volgens Samsung is dat citaat verkeerd vertaald in de Engelstalige versie van het artikel door Yonhap.

Tab 10.1 en 8.9

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona presenteerde Samsung zijn grotere Galaxy Tab 10.1 met een 10.1 inch scherm en een Tegra 2-processor. De tablet werkt met Android Honeycomb en komt vanaf april op de markt.

Samsung zou later deze maand een 8,9 inch versie van de Galaxy Tab willen aankondigen. Dat formaat is gelijk aan de Optimus Pad van concurrent LG. Samsung bracht afgelopen herfst al de 7 inch Galaxy Tab met Android 2.2 op de markt.

Misquote Steve Jobs

Tijdens de presentatie van de iPad 2 heeft Apple-ceo Steve Jobs overigens Samsung-manager Lee Young-hee verkeerd geciteerd. Lee Young-hee zou de verkoop van de Galaxy Tab 'best klein' hebben genoemd, maar dat is verkeerd gehoord door een journalist. In werkelijkheid zei de Samsung-manager juist 'best soepel'. Jobs gebruikte echter in zijn presentatie het oude, onjuiste citaat.

0 Reactie(s) op: Samsung onder de indruk van iPad2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.