Politie onderzoekt iPad-stuntaanbieding

Door: rene-schoemaker | 08 maart 2011 15:55

iPad

De politie doet onderzoek naar Telzone.nl, een webshop die deze maandag live ging met een stuntaanbieding: een iPad met 130 euro korting. Het gaat mogelijk om een oplichterstruc.

Het reclamebureau WPRG, dat verantwoordelijk is geweest voor de bouw van de webshop, heeft bij de politie aangifte gedaan. Volgens WPRG heeft Telzone zich voorgedaan als dochtermaatschappij van de bekende kabelaar Eurofiber. Dat werd ook zo gecommuniceerd op de website.

Maandagmiddag kreeg WPRG echter een telefoontje van Eurofiber dat die informatie niet klopt. Het reclamebureau heeft vervolgens geprobeerd contact te krijgen met haar klant Telzone. Dat bleek niet mogelijk, zo schrijft het bureau op de eigen website.

Webshop uit de lucht gehaald

WPRG heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. In overleg met de politie is de webshop maandagavond om 19.00 uur uit de lucht gehaald. “Door het offline zetten van deze webshop hebben wij geprobeerd de schade aan consumenten zo beperkt mogelijk te houden”, schrijft WPRG.

Het is onbekend hoeveel mensen inmiddels al bestellingen via de site hadden gedaan. Het bedrijf adviseert gedupeerden aangifte te doen.

Stuntprijzen

De stuntaanbieding van Telzone betrof een iPad met 130 euro korting. Die aanbieding heeft vanmorgen in de kranten Metro en Spits gestaan en is ook te horen geweest op radiostations Q-Music en 3FM. De stuntprijs was 369 euro.

Apple had zelf al de prijzen van de iPad 1-modellen verlaagd, die nu is verouderd door de iPad 2. Dat nieuwe model is gelijkgeprijsd aan introductieprijzen van de iPad 1. De iPad 2 is eind deze maand verkrijgbaar in Nederland.

0 Reactie(s) op: Politie onderzoekt iPad-stuntaanbieding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.