Motorola en Google eisen verbod op iPhone 4S

Door: Elmar Rekers | 26 januari 2012 09:36

Video

Motorola heeft in de Verenigde Staten een aanklacht ingediend tegen Apple, waarbij een volledig verbod op de iPhone 4S wordt geëist. Google heeft, als aanstaand eigenaar van Motorola, groen licht gegeven voor de aanklacht.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die woensdag in handen zijn gekomen van website Foss Patents. Naast een verbod op de succesvolle iPhone 4S in de V.S. willen Motorola en Google ook dat Apple een punt zet achter de iCloud-dienst.

In totaal wordt er in de aanklacht gesproken over zes vermeende patentovertredingen. Alle zes hebben betrekking op de jongste smartphone van Apple, waarbij twee tevens refereren aan iCloud. Het gaat hierbij vooral om de manier waarop de Apple-producten omgaan met data.

Juridische strijd

Het is nog onduidelijk wanneer de aanklacht door de rechtbank in Florida in behandeling genomen zal worden. Hiermee zal Motorola overigens niet zijn eerste juridische gevecht met Apple gaan voeren. Apple en Motorola slaan elkaar namelijk al enige tijd om de oren met verschillende patentaanklachten.

Vorig jaar werd duidelijk dat Google de mobiele tak van Motorola wilde overnemen voor een slordige 12,5 miljard dollar. Dit met het voornaamste doel om het besturingssysteem Android beter te beschermen tegen patentaanklachten. Motorola bezit immers een zeer omvangrijk portfolio patenten (24.500). De overname moet enkel nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

0 Reactie(s) op: Motorola en Google eisen verbod op iPhone 4S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.