Swingy: Met je voeten games spelen op de iPad

Door: Chwhynny Overbeeke | 26 november 2015 09:38

Blog

Er zijn allerlei verschillende soorten gamecontrollers verkrijgbaar, maar Swingy is wel iets heel aparts. Hiermee kun je met je voeten een spelletje bedienen.

Swingy is een Kickstarter campagne voor een gamecontroller die bestaat uit twee pedaalachtige stukken hout die aan de bovenkant plat zijn en aan de onderkant afgerond. Het is de bedoeling dat je je voeten op de platte kanten plaatst en het spel bedient door de naar voren of naar achteren te kantelen. Lees ook: Kies de beste gamecontroller voor je smartphone of tablet.

Op de houten pedalen zitten sensoren die draadloos verbinding maken met een tablet of smartphone via Bluetooth LE. Hierdoor kun je je voeten gebruiken om spelletjes te bedienen. De pedalen zijn zo afgerond dat het niet mogelijk is om om te vallen.

Swingy uitgelegd.

De ontwikkelaars hebben alvast één spel gemaakt voor Android en iOS waarmee Swingy gedemonstreerd kan worden: Swing Pong. Het is afgeleid van het klassieke spel Pong, waarbij je een balletje heen en weer moet kaatsen tussen twee balken die je zelf kunt bedienen. Met elk pedaal bedien je één van de balken. Er zitten nog extraatjes in het spelt verwerkt die het moeilijker en uitdagender maken, zoals bijvoorbeeld obstakels.

De ontwikkelaars zeggen dat deze manier van spelletjes bedienen je balans en coördinatie verbetert en de spieren versterkt die nodig zijn voor een goede houding. Bovendien spoort het je aan om actiever te zijn.

Er zijn verschillende designs verkrijgbaar voor de platte bovenkant van de pedalen, zodat ze er ook nog eens leuk uitzien.

Swingy wordt pas een realiteit als er genoeg geld is binnengehaald op Kickstarter, dus als het je wat lijkt kun je alvast een pledge doen op de projectpagina.

0 Reactie(s) op: Swingy: Met je voeten games spelen op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.