Maak je oude iPad sneller

Door: Patrick Rijnders | 31 augustus 2015 07:38

How To

Een iPad is het toonbeeld van moderne techniek. Het is dan ook behoorlijk vervelend als je op de bank zit en je moet wachten voordat je apps geladen zijn. Gelukkig kan dat een stuk sneller. We geven je zeven tips om de snelheid van je oude iPad flink te verbeteren.

Haal dat Flappy Bird nu eindelijk eens van je iPad af!

Tip 1: Gooi die apps die je nooit gebruikt nu eindelijk eens weg

Iedereen heeft ze wel op zijn iPad staan: van die handige of leuke appjes die je downloadt, een paar keer gebruikt en dan eigenlijk vergeet. Op zich niet zo'n probleem, alleen nemen ze wel ruimte in op de harde schijf van je tablet. Ga om grote schoonmaak te houden naar je Instellingen en kies daar voor Gebruik om te zien welke apps er allemaal op je iPad staan. Vanuit dit menu kun je gelijk zien hoeveel ruimte ze in beslag nemen en, belangrijker nog, kun je ze gelijk verwijderen. Echt, Flappy Bird en Paper Toss mogen er nu heus wel een keer vanaf!

Tip 2: Laat je apps niet automatisch updaten

Je iPad denkt met je mee, en kan alle apps die je op je tablet hebt staan automatisch voor je bijwerken. Vaak is dit echter helemaal niet nodig. Afgezien van een handvol apps die je misschien dagelijks gebruikt werken de meeste apps gewoon prima, en kan het geen kwaad om af en toe zelf te kijken of er een update voor beschikbaar is. Je spaart er ruimte mee uit op je iPad en hij gaat er ook sneller van werken. Ga hiervoor naar Instellingen en kies daar voor Algemeen en Ververs apps op achtergrond. Zet die laatste functie dan uit.

Tip 3: Laat je iPad eens goed rebooten

Een prima manier om je iPad wakker te schudden is om hem een keer goed te rebooten. Houd hiervoor je Power-knop tien seconden in gedrukt en geef met de slider aan dat je het goed vindt als de iPad uitgezet wordt. Laat hem nu gerust een minuut of langer uitstaan, zodat het apparaat zichzelf echt kan herstarten.

Tip 4: Denk goed na voordat je updatet

Natuurlijk wil je graag de nieuwste versie van je besturingssysteem op je iPad hebben staan, zodat je alle leuke nieuwe features kunt gebruiken. Maar dan moet je jezelf wel afvragen of je het de moeite waard vindt dat je iPad dan misschien langzamer gaat werken. Zeker als je een oud model iPad hebt is het soms verstandiger om bij het oude iOS te blijven.

Tip 5: Heb je echt al die foto's nodig op je iPad?

Het is wonderbaarlijk hoeveel foto's mensen wel niet maken met hun digitale camera's. Ook met een iPad wordt er flink op los gefotografeerd, waarbij het dan ook nog leuk is om met grappige foto-appjes hier van alles en nog wat aan toe te voegen. Ook krijg je tegenwoordig veel foto's binnen via social media als Facebook, Twitter en Whatsapp, en samen kan dat een flinke verzameling worden. Wil je al die foto's echt bewaren? Synchroniseer de hele boel anders een keer met je computer, of ga eens flink opruimen. Een enkele foto neemt misschien niet veel ruimte in, maar als je er een paar honderd of duizend op je iPad hebt staan...

Tip 6: Schakel locatievoorzieningen uit

Tegenwoordig vragen heel wat apps of ze je locatie in de gaten mogen houden. Maar waarom eigenlijk? Je schiet er bij het gros van de apps eigenlijk niet echt mee op, waar ook nog eens bijkomt dat het bijhouden van je locatie rekenkracht vraagt van je iPad. Oftewel, die functie waar je weinig aan hebt maakt wel je iPad langzamer! Ga naar Instellingen, Privacy en Locatievoorzieningen en ga dan naar de onderkant van je scherm. hier schakel je dan de locatievoorzieningen voor het systeem uit.

Tip 7: Haal tijdelijke bestanden en Internetgegevens weg

Als je met je iPad aan het surfen bent, dan worden er allerhande gegevens bewaard. Dit is handig voor als je niet steeds op een bepaalde site je wachtwoord in wilt tikken, maar voor de meeste sites is het helemaal niet nodig dat er cookies opgeslagen worden, of bezoeksgegevens bewaard worden. Ga naar Instellingen, Safari en dan naar Wis geschiedenis en websitedata en Wis. Dat ruimt alvast op. En je kunt je browser nog lichter maken, door ook te kiezen voor Instellingen, Safari, Geavanceerd, Websitedata en dan tot slot Verwijder alle websitedata. Dat wachtwoord weet je volgende keer dat je naar die ene website gaat heus nog wel.

1 Reactie(s) op: Maak je oude iPad sneller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 september 2015 13:26 Anoniem
    goede tip
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.