Live vertalen op je iPhone en iPad met SayHi Translate

Door: Richard Veenstra | 09 april 2016 08:09

How To

Je iPhone of iPad kan een goede hulp zijn als je op vakantie bent. Er zijn verschillende apps in de App Store te vinden waarmee je teksten kunt vertalen in een andere taal, maar met de app SayHi Translate wordt een conversatie met iemand in het buitenland wel erg makkelijk.

1 Configureren

Download de app voor 4,99 euro uit de App Store. Helaas heeft de app een rare Nederlandse vertaling meegekregen en vind je hem onder de naam Vertaler Stem (SayHi Translate). Als je de app voor het eerst opent, moet je het toestemming geven om je microfoon te mogen gebruiken. Linksboven tik je op English en verander je de invoertaal naar Nederlands. Onderin zie je een schuif waarmee je de snelheid van de gesproken tekst kunt regelen. Beweeg de schuif en wacht tot de app tegen je praat, als je het tempo goed vindt, kun je het menu verlaten door weer op de taal bovenin te tikken. Zorg er wel voor dat het geluid van je iPhone of iPad ingeschakeld is. Lees ook: Offline vertalen op je smartphone met Google Vertalen.

2 Vertalen

Rechtsboven in beeld doe je hetzelfde met de taal waar je je tekst in wilt vertalen. Als je nu een Nederlandse tekst in wilt spreken, tik je op de blauwe knop met het label Nederlands, je kunt meteen beginnen met praten. Als je duidelijk praat, valt op hoe accuraat de app jouw tekst kan verstaan. De tekst wordt meteen in de doeltaal vertaald en is vaak foutloos, op af en toe een paar kleine foutjes na. De strekking is echter altijd duidelijk. Een groot voordeel is dat je de tekst ook meteen kunt lezen op de iPad. Wil je de tekst nog een keer laten uitspreken, tik dan op de vertaling en vervolgens op de afspeelknop.

3 Meer talen nodig?

De meeste talen worden door de app ondersteund en zelfs talen als Catalaans, Fins en Hindi zijn te selecteren. Heb je echter een specifieke taal nodig die niet in de app zit, weet dan dat je de app kunt upgraden naar de Premium-versie. In deze versie krijg je nog meer talen, zoals Bulgaars, IJslandse en regionale Spaanse dialecten van bijvoorbeeld Nicaragua en Argentinië. Het nadeel is dat de Premium-versie alleen als abonnement te koop is.

Stem Vertalen (SayHi Translate)

Score: *****

Prijs: € 4,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 17,2 MB

0 Reactie(s) op: Live vertalen op je iPhone en iPad met SayHi Translate

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.