Knippen, plakken en kopiëren op je iPhone doe je zo

Door: Chwhynny Overbeeke | 05 augustus 2016 11:10

How To

In iOS kun je eenvoudig tekst, links en afbeeldingen knippen, plakken en kopiëren. Alleen is de functionaliteit niet voor iedereen even gemakkelijk te vinden. Vooral voor nieuwe iPhone-gebruikers of overstappers vanaf Android kan het even wennen zijn. Toch is het allemaal vrij logisch.

Vrijwel alle tekst, links en afbeeldingen die je leest of schrijft op je iPhone of iPad kunnen geselecteerd worden door met je vinger een woord op het scherm van je apparaat ingedrukt te houden. Bij afbeeldingen en links verschijnt er meteen een pop-up-menu. Als het om tekst gaat, wordt er zodra je je vinger van het scherm haalt een icoontje weergegeven met drie strepen en een cirkel. Lees ook: Met dit trucje knip en plak je twee dingen tegelijk op je Mac.

Kopiëren en plakken

Houd de eerste cirkel ingedrukt en sleep hem naar het begin van het stuk tekst dat je wilt selecteren. Sleep de tweede cirkel naar het einde van de te selecteren tekst. Er verschijnt een pop-up-menu waarin je onder andere kunt kiezen om de tekst te kopiëren. Tekst die je aan het bewerken bent kan ook geknipt worden.

Om de gekopieerde of geknipte tekst te plakken, moet je het scherm ingedrukt houden op de plek waar je de tekst wilt plakken. Dit kan alleen in tekstvelden. In tekstverwerkers kun je vaak plakken door tweemaal op een leeg stuk te drukken. Zodra er een icoontje van een vergrootglas verschijnt kun je loslaten en de tekst plakken door in het pop-up-menu op Plak te drukken.

0 Reactie(s) op: Knippen, plakken en kopiëren op je iPhone doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.