iPhone & iPad app: Websites opslaan voor later en flash filmpjes bekijken in iOS

Door: Robin Smit | 19 februari 2012 08:57

Nieuws

Spool is een app die het mogelijk maakt om onder andere websites en filmpjes te bewaren en om ze dan op een ander moment te bekijken. Het grootste voordeel van Spool is de mogelijkheid om filmpjes van het internet op te slaan op een mobiel apparaat.

Om dit voor elkaar te krijgen werkt Spool met een combinatie van een extensie voor Chrome of Firefox en de app voor Android en iOS. Hierbij is het zo dat wanneer de gebruiker een webpagina op zijn computer bezoekt die hij later wil terug zien, hij deze pagina kan opslaan door op de extensie knop in de browser te klikken. De website wordt vervolgens door Spool omgezet voor gebruik op een mobiel apparaat. Wanneer een website met een filmpje wordt opgeslagen, zal dit filmpje ook worden omgezet.

Vervolgens is het mogelijk deze website te openen in de app van Spool, of de app vooraf de opdracht te geven om de website te downloaden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om later op plaatsen waar geen WiFi beschikbaar is toch filmpjes op een mobiel apparaat te bekijken, zonder dat dit ten koste gaat van het data abonnement. Spool zet alle content overigens om naar HTML 5, zodat dit ook kan worden beken op apparaten zonder Flash ondersteuning.

Kortom

Spool is een bijzonder handige en innovatieve app die gebruikers in staat stelt om onder andere webpagina's en filmpjes die worden bekeken op een computer op te slaan, zodat ze later op een mobiel apparaat kunnen worden bekeken. Doordat het mogelijk is content op het mobiele apparaat vooraf te downloaden, is Spool een goede manier om te besparen op mobiel dataverbruik.

Beoordeling 10/10

Bekijk Spool verder in iTunes (iPhone & iPad)

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: Websites opslaan voor later en flash filmpjes bekijken in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.