iPhone app: WhatsApp killer?

Door: Robin Smit | 27 februari 2012 08:52

Nieuws

Soms lijkt het misschien wel eens alsof de halve wereld aan het Whatsapp'en is geslagen, maar er zijn meer mogelijkheden om met je vrienden in contact te blijven. Een voorbeeld hiervan is de gratis messenger LiveProfile.

In de basis is LiveProfile een dienst waarmee berichten en multimedia kunnen worden verstuurd naar andere gebruikers. Dit gebeurt over het internet, dus er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van de bel- of sms bundel van je mobiele abonnement. LiveProfile weet zich te onderscheiden door de mogelijkheid om een profiel aan te maken en een koppeling te maken met Facebook en Twitter. Daarnaast werkt de dienst ook op de iPad en iPod Touch. Deze punten gelden niet voor WhatsApp.

Het gebruik van LiveProfile is erg prettig en berichten komen snel aan. Helaas is er een punt waar de app niet hoog op scoort. Dit is het aantal gebruikers. Uiteindelijk is dit toch doorslaggevend voor de bruikbaarheid van een dergelijk app. Zo zal LiveProfile eerst op grote schaal moeten worden geadopteerd door gebruikers, voordat het succes van Whatsapp kan worden geëvenaard. Het is alleen de vraag of de toegevoegde waarde van LiveProfile groot genoeg is om dit voor elkaar te krijgen.

Kortom

LiveProfile is een app die het mogelijk maakt berichten en multimedia te sturen naar andere gebruikers. Wanneer wordt gekeken naar de concurrerende app Whatsapp, heeft LiveProfile zeker wat toe te voegen. Helaas is het aantal gebruikers veruit te klein om serieus de concurrentie aan te kunnen gaan.

Beoordeling 6/10

Bekijk LiveProfile verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: WhatsApp killer?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.