'iPad krijgt split screen-optie'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 22 mei 2015 11:06

iPad

De iPad krijgt een split screen-optie, zo meldt 9to5mac. De optie wordt waarschijnlijk volgende maand gepresenteerd op de Worldwide Developers Conference (WWDC).

Apple is bezig met een opknapbeurt voor de iPad. Eerder meldden we al dat het bedrijf werkt aan een nieuwe en grotere iPad, maar het bedrijf is ook bezig met de software van de tablet. Volgens 9to5mac krijgt de iPad een split-screen optie en wordt het mogelijk om met meerdere gebruikersaccounts in te loggen op de Apple-tablet. De website verwacht dat Apple in ieder geval de split screen-optie volgende maand zal presenteren op de WWDC. De optie om met meerdere accounts in te loggen op de iPad zal voorlopig nog niet worden gepresenteerd. De vraag is zelfs of die optie al in iOS 9 wordt doorgevoerd, of dat we moeten wachten tot iOS 9.1 of 9.2.

Split screen voor alle iPads

De split screen-optie stond al op de planning voor iOS 8 en later voor iOS 8.1, maar Apple gaf in die periode de prioriteit aan de software voor de iPhone 6 en 6 Plus en de Apple Watch. In iOS 9 moet het voor gebruikers wel mogelijk worden om twee apps, of twee verschillende pagina's uit dezelfde app, naast elkaar te draaien op de Apple-tablet. De optie is waarschijnlijk bedoeld voor de nieuwe 12 inch iPad Pro, maar kan volgens 9to5mac ook beschikbaar worden voor de kleinere iPads.

Wanneer de iPad Pro wordt gepresenteerd is nog niet bekend. Volgens geruchten is de release van de 12 inch iPad uitgesteld tot volgend jaar.

0 Reactie(s) op: 'iPad krijgt split screen-optie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.