iOS5 houdt locaties van gebruikers bij

Door: Jasper Bakker | 05 oktober 2011 12:20

Nieuws

Een van de vernieuwingen in iOS5 is een locatiedienst voor eindgebruikers. Vrienden en familie zijn zo te traceren. Apple voert dit ook in voor Mac OS X.

Voor Apple's computerbesturingssysteem is de Find My iPhone-functie uitgebreid om ook OS X te omvatten. Dit loopt via iCloud. De locatie van Macs is hiermee te bepalen, waarbij er net als bij iOS-apparaten aanvullende beheerfuncties zijn. De beheerder kan een tekstbericht doorgeven, het apparaat op afstand vergrendelen en zelfs compleet wissen.

Privacybeheer

Daarnaast introduceert Apple de Find My Friends-app, voor iOS. Daarmee kunnen gebruikers hun eigen locatie delen met vrienden en familie. Dat weergeven van de geografische locatie valt ook met een vooraf ingestelde beperkte tijdsduur te doen. Apple heeft deze iOS5-functie gisteravond aangeprezen als “gemakkelijk, met eenvoudige privacy-controls" en ook met “fantastische" mogelijkheden voor ouderlijk toezicht.

De nieuwe versie van iOS5 komt 12 oktober uit en is gratis. Dat geldt ook voor de iPod Touch, waarvoor Apple tot iOS4 een upgradebedrag rekende. De nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem draait op de iPhone (de modellen 3GS, 4 en 4S), de iPad en de iPod Touch (derde en vierde generatie). iOS-gebruikers moeten iOS5 installeren met iTunes 10.5. Die versie moet nog uitkomen; de huidige is 10.4.1.10.

Spraak beperkt

De gisteravond uitgebreid gepresenteerde spraakfunctie Siri komt weliswaar met iOS5, maar is beperkt tot de nieuwe iPhone 4S. Huidige iPhones, zonder de krachtigere A5-processor, zijn en blijven sprakeloos. Het is niet bekend of en wanneer de iPad 2 Siri krijgt. Apple brengt zijn spraakfunctie eerst in bèta uit, in het Engels, Frans en Duits. De Engelse variant krijgt lokalisatie voor de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië.

iOS5 brengt vele nieuwe functies. Daaronder het loskoppelen van de pc of Mac; iOS-updates en nieuwe content zijn voortaan zonder computersynchronisatie te installeren. Ook krijgt iOS flink verbeterde notificaties, onder meer in het ontgrendelscherm. Micro-blogdienst Twitter is diep geïntegreerd in het mobiele besturingssysteem.

0 Reactie(s) op: iOS5 houdt locaties van gebruikers bij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.