Google blijft inzetten op Maps voor iOS

Door: henk-jan-buist | 25 juni 2012 10:41

Nieuws

Google blijft inzetten op iOS, ondanks Apple's eigen kaartsysteem. Verder maakt de zoekgigant het aantrekkelijker voor ontwikkelaars om Maps te gebruiken door de prijzen van de api flink te verlagen.

Het gebruik van Google Maps gaat voor app-ontwikkelaars een stuk goedkoper worden. Apps die de Maps-api gebruiken, betalen voortaan in plaats van vier dollar per duizend geladen kaarten, nog maar vijftig dollarcent. Het zoekbedrijf reageert hiermee naar eigen zeggen op feedback van ontwikkelaars die zich zorgen maakten over de kosten.

Api te duur

Het gebruik van de api is gratis, maar vorig jaar besloot de zoekgigant dat apps die veel gebruik maken van Maps daarvoor moeten betalen. Per dag mag een site of app 25 duizend keer een kaart inladen. Volgens het zoekbedrijf overschrijdt 0,35 procent van de api-gebruikers deze dagelijkse grens.

Grote ontwikkelaars zijn de laatste maanden overgestapt op andere kaartaanbieders. Zo gaf in februari FourSquare de brui aan Google Maps en stapte het over op de Wikipedia onder kaartaanbieders, OpenStreetMap (OSM). Een van de redenen voor de overstap was volgens de netwerksite de prijs.

Google Maps voor iOS

Eerder deze maand kondigde Google een fikse update voor Google Maps aan. Een van de nieuwe dingen die het zoekbedrijf brengt, is het invoegen van speciale 3D-beelden die door vliegtuigen worden gemaakt. Google gaat met de vernieuwde app de strijd aan met Apple. Google-topman Jeff Huber liet op Google+ weten dat het zoekbedrijf het niet opgeeft met de kaartenapplicatie op Apple's platform iOS.

De presentatie van de zoekreus kwam enkele dagen voor Apple een nieuwe kaartapplicatie demonstreerde voor de iPhone. Op het Apple-congres WWDC kondigde de iPhone-maker aan Google Maps vanaf iOS 6 te vervangen door een eigen app die het bedrijf maakt met kaartinformatie van het Nederlandse TomTom.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google blijft inzetten op Maps voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.