Foto's beveiligen op iPhone/iPad/iPod

Door: Evi Maquoi | 18 augustus 2011 13:47

How To

Iemand anders die even met uw telefoon of tablet zit te spelen, heeft waarschijnlijk het fatsoen om niet zomaar in uw e-mails of berichten te snuffelen. Maar vind tegelijkertijd dat het bekijken van uw foto's geen kwaad kan. Eén van de grootste hekelpunten van een iPhone, iPad of iPod touch is dat het mapje met foto's niet beveiligd kan worden. Terwijl ongetwijfeld niet alle foto's voor ieders ogen bestemd zijn.

Een applicatie om uw foto's te beveiligen is dus een absolute must. Er zijn zowel gratis apps als apps waarvoor u enkele eurocenten moet ophoesten. Wij waren erg onder de indruk van Picture Safe 2.7.3 van David Fumberger. Deze applicatie kost 1,59 euro en heeft heel wat interessante functies te bieden. Wanneer u de applicatie installeert, moet u eerst een kluis voor uw foto's aanmaken. Nadat u een code van vier cijfers hebt gekozen, kunt u foto's uit uw filmrol in de kluis stoppen. U hoeft enkel aan te vinken welke foto's u privé wilt maken. Vervolgens moet u de foto's uit uw filmrol wel nog handmatig verwijderen.


De Quick Hide-functie laat u toe om supersnel naar algemene plaatjes te switchen.

Via de fotokluis van Picture Safe kunt u uw afbeeldingen vervolgens e-mailen, terugzetten in de filmrol of doorsturen via Bluetooth. Via de Pixelate-functie kunt u zelfs bepaalde delen van een foto - een lichaamsdeel bijvoorbeeld! - onduidelijk maken. Ook interessant is dat u uw foto's met Picture Safe in mapjes kunt onderverdelen en diavoorstellingen kunt maken. Via Settings kunt u de app trouwens helemaal naar uw hand zetten. U kunt een Quick Hide-functie instellen waarmee u met één vingerknip van uw privé-foto's naar een algemeen plaatje kunt switchen. Dankzij Snoop-Stopper kunt u nieuwsgierige ogen laten kijken naar foto's van landschappen en dieren. Ook handig is dat u via een unieke url ook op andere apparaten toegang hebt tot uw foto's. In originele resolutie zelfs. Bovendien kunt u via deze website ook beelden importeren in uw Photo Safe-kluis op uw iPhone. Handig!

Andere noemenswaardige applicaties om uw foto's te beveiligen:

Photo Privacy 3.2.0 (gratis) laat toe om foto's onder te verdelen in mapjes en deze allemaal of één per één te vergrendelen met een code.

Private Photo Vault 2.5 (gratis) combineert fotomanagementfuncties met wachtwoordbeveiliging. De app is wel een stuk beperkter dan Picture Safe.

Toestel beveiligen

U kunt ook uw hele iPhone, iPad of iPod touch vergrendelen om nieuwsgierige ogen buiten te houden, al is dat een beetje drastisch. Wilt u het op deze manier proberen? Ga dan naar Instellingen / Algemeen / Codeslot. Gebruik Zet code aan en voer een toegangscode in. Herhaal de code nog een keertje om te bevestigen. Telkens wanneer uw toestel nu in stand-by-modus geweest is, moet u de code invoeren om toegang te verkrijgen tot uw apparaat. Dat is bijvoorbeeld erg efficiënt wanneer uw toestel gestolen wordt, maar het is een heel gedoe om telkens uw code te moeten invoeren om bijvoorbeeld een bericht te versturen, een mail te lezen of een applicatie te starten.

1 Reactie(s) op: Foto's beveiligen op iPhone/iPad/iPod

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 oktober 2013 19:22 Anoniem
  handig artikel, het is idd niet fijn als andere mensen in je foto's of berichten mee loeren. Het gaat hun immers ook niets aan.

  Op fixjeiPhone.nl staan meerdere artikels over hoe je de iPhone beter kunt beveiligen. Misschien handig?

  Bedankt voor de info!

  Grtjes Petra
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.