Flash komt nog niet naar Phone 7

Door: Jasper Bakker | 15 februari 2011 09:42

iPad

Windows Phone 7 krijgt na de zomer een tweede update die de volledige versie van IE9 brengt. Het mobiele platform wacht dan nog op support voor Flash.

De eerste update voor Phone 7 komt komende maand en brengt de functie copy-paste. Die eerste update is gratis en komt in de eerste helft van maart uit. Een daaropvolgende update komt in de tweede helft van 2011, vertelt Microsoft-topman Andy Lees op het Mobile World Congres, dat deze week plaatsvindt in Barcelona.

Html5

Die tweede, grotere update brengt versie 9 van Microsofts webbrowser Internet Explorer. Voor de pc is IE9 bijna af: de laatste proefversie (release candidate) is te downloaden. Overigens vermeldt de IE9-promosite pas bij de allerlaatste stap voor het downloaden dat het hier om de release candidate gaat.

IE9 op Phone 7 heeft dan dezelfde ondersteuning voor webstandaarden als de uitvoering voor Windows Vista en 7, blogt Lees. Hij noemt daarbij de support voor html5. Daarnaast krijgt de browser op Microsofts smartphonebesturingssysteem hardwarematige versnelling voor graphics-weergave, net als de pc-uitvoering.

Flash na 2011?

Ondertussen is ondersteuning voor Adobe’s multimedia- en app-technologie Flash nog niet in zicht. De tweede update die na de zomer komt, brengt geen Flash-support. Volgens Microsoft-topman Lees is dat geen ‘religieuze’ keuze – zoals dat bij Apple’s iPhone wel het geval zou zijn. Hij zegt dat Flash-ondersteuning nog wel kan komen op een later tijdstip.

“We zijn niet allergisch voor Flash”, zegt Lees tegen ict-nieuwsblog Mobilized. “Het zit niet in deze update maar we stellen daarmee niet dat het er nooit van zal komen.” Hij zegt dat Phone 7 mét de grote update de versie is die Nokia gaat gebruiken in zijn eerste Windows Phone-toestel. Die Finse telefoonfabrikant heeft al gesteld dat het “dit jaar nog” met een Phone 7-toestel komt.

Twitter, Office, multitasking

De tweede update, die uitkomt in de tweede helft van dit jaar, brengt nog andere toevoegingen. Het neemt microblogdienst Twitter op in het People Hub-scherm van Windows Phone 7. ’s Werelds grootste sociale netwerk Facebook zit daar al. Daarnaast brengt de grote update ondersteuning voor Office, dat dan via Microsofts cloud-storage SkyDrive aanhaakt op Office Web Apps en het reguliere Office-pakket voor pc’s.

Tot slot krijgt Phone 7 na de zomer multitasking, wat de eerste iPhone uit 2007 in mei 2008 kreeg. Microsoft informeert app-developers over de aankomende multitasking-mogelijkheden op zijn ontwikkelaarsconferentie MIX die in april plaatsvindt.

0 Reactie(s) op: Flash komt nog niet naar Phone 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.