Facebook test gratis bellen met Messenger-app

Door: Elmar Rekers | 04 januari 2013 12:26

Nieuws

Facebook maakt het voor iPhone-gebruikers mogelijk om gratis met elkaar te bellen. Een testversie van de nieuwe functie is vrijdag beschikbaar gekomen voor Facebook-leden in Canada.

Het bellen van vrienden is een nieuwe toevoeging aan de Facebook Messenger-app voor iOS-apparaten. Telefoongesprekken kunnen zowel via wifi als mobiel internet lopen, waarbij de laatstgenoemde uiteraard wel datakosten met zich mee kan brengen.

Facebook gaat de testversie mogelijk ook beschikbaar stellen voor Facebook Messenger voor Android. Verwacht wordt dat de belfunctie wereldwijd wordt uitgerold als dit in Canada een groot succes blijkt te zijn.

Grote impact

Hoewel het gratis bellen via VoIP al enige tijd mogelijk is met diensten als Skype en Viber, lijkt een dergelijke functie van Facebook voor een aanzienlijk grotere impact te kunnen zorgen. Het netwerk telt immers aanzienlijk meer leden dan bijvoorbeeld Skype, waardoor de dienst het aantal mensen dat via internet gaat bellen flink kan laten groeien.

Facebook voorziet zijn Messenger-app vrijdag ook nog van een andere update, welke wel wereldwijd beschikbaar is. Hiermee wordt het voor gebruikers mogelijk om elkaar gesproken berichten te sturen.

0 Reactie(s) op: Facebook test gratis bellen met Messenger-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.