Dit verandert er in iOS 9 op je iPhone

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 16 september 2015 13:08

Blog

16 september zal iOS 9 wereldwijd beschikbaar worden voor de iPhone, iPad en iPod touch. Wat is er allemaal mogelijk met het nieuwe besturingssysteem van Apple? Hier vind je een aantal nieuwe functies die je straks op je iPhone kunt gebruiiken.

Nieuw lettertype

Eén van de eerste dingen die opvallen in het nieuwe iOS 9 is het vernieuwde lettertype. Het nieuwe lettertype is San Francesco. Dit lettertype wordt ook toegepast in OS X El Captian. Lees ook: 12 briljante tips voor iOS 9.

Shift-knop

Het toetsenbord binnen iOS 9 is aangepast. Zo wordt de Shift-knop niet meer standaard ingeschakeld. Hierdoor zie je in één oogopslag of je met kleine letters of hoofdletters typt.

Siri en Spotlight

Siri wordt in iOS 9 nog beter ondersteund dan zijn voorgangers. De spraakassistent kan op basis van je gebruik van je iPhone je locatie of het tijdstip van de dag suggesties aanreiken.

Spotlight is ook verder verbeterd. Zo kun je straks binnen apps zoeken naar gegevens en hoeft deze informatie niet meer in een aparte webbrowser te worden geopend.

Siri gaat nauwer samenwerken met Spotlight, en gaat bijvoorbeeld aangeven wanneer je nog contact op moet nemen met iemand. Dat gebeurt op basis van je contactenlijst en je mailbox. Daarnaast gaat je muziek direct spelen wanneer je je oordopjes in je iPhone plugt.

Veiligheid

De pincode van je iPhone is verlengd van vier naar zes tekens. Hierdoor zijn er meer combinaties mogelijk en wordt het nog moeilijker om een iPhone te kraken.

Zuinig

Apple introduceert een besparende modus voor je batterij in iOS 9. Deze modus is zowel, in de iPhone als in de iPad-versie ingebouwd. Hierdoor gaan je iDivices tot drie uur langer mee.

iOS 9 zorgt ook voor een opslagbesparing. iOS 9 is een stuk kleiner gemaakt dan iOS 8. Dit zorgt ervoor dat iedere iPhone haar besturingssysteem gemakkelijk kan updaten naar iOS 9.

1 Reactie(s) op: Dit verandert er in iOS 9 op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 september 2015 19:35 Anoniem
    de IOS 9 is toch ook voor iphone 5 ?? toch!! omdat hij nu zegt update mislukt
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.