Direct apps downloaden via Pinterest

Door: Daan Doedens | 12 februari 2015 15:16

Nieuws

Door een nieuwe samenwerking tussen Apple en Pinterest kunnen gebruikers direct apps downloaden vanaf de prikbord-website. Zo hoef je niet meer eerst de App Store of iTunes te openen om een nieuwe app te proberen, maar kun je gewoon op de downloadlink op Pinterest klikken.

Op Pinterest kunnen gebruikers foto's uploaden en delen in de vorm van een digitaal prikbord. De website wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om kleding en sieraden te laten zien, of het nu is omdat de gebruiker een bepaald item al heeft of juist graag wil hebben. Pinterest werkt al samen met een aantal webshops, waardoor 'pins' al kunnen worden voorzien van een prijskaartje, extra informatie en reviews.

Met één druk op de knop kom je in de App Store terecht.

Nu springt dus ook Apple bij. Als een iOS-app gepind wordt, komt er automatisch een downloadlink te staan naar de app in de App Store. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar een bepaalde app die je op Pinterest hebt gevonden. Niet zo'n gekke ontwikkeling, als je bedenkt dat 75 procent van Pinterest's bezoeken van mobiele apparaten komt.

0 Reactie(s) op: Direct apps downloaden via Pinterest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.