De beste Twitter apps voor je iPhone of iPad

Door: Robin Smit | 23 maart 2012 08:56

Nieuws

In de AppStore zijn er duizenden apps te vinden voor het gebruik van Twitter. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken, hebben we de drie beste voor je op een rijtje gezet.

Tweetdeck

De eerste app die we bespreken is Tweetdeck. Tweetdeck is een app die zijn oorsprong vindt als applicatie voor desktopgebruik, maar nu al een flinke tijd ook in de AppStore is te vinden. In Tweetdeck wordt gewerkt met kolommen. De samenstelling van deze kolommen kan je zelf bepalen. Hierdoor is Tweetdeck ook erg handig om bijvoorbeeld van bepaalde tags op de hoogte te blijven. De app is erg makkelijk in het gebruik en behoeft zelfs voor de beginnende gebruiker weinig uitleg. Met de optie om ook een Facebook account te integreren in Tweetdeck, blijf je ook op de hoogte van alles wat er op Facebook gebeurt. Helaas mist de app wel de mogelijkheid om meldingen te geven wanneer je een bericht ontvangt. Ook wil de app zo nu en dan crashen zonder duidelijke reden.

+ Overzichtelijk door kolommen

+ Makkelijk in het gebruik

+ Ook Facebook integratie

- Geen Push

- Stabiliteit kan beter

Bekijk Tweetdeck verder in iTunes (iPhone)

Twitter

Naast de Twitter apps van andere ontwikkelaars, is er ook een officiële app uitgebracht door Twitter zelf. De opbouw van deze app is in grote lijnen hetzelfde als de website van het sociale platform. Zo zijn er pagina's aanwezig met Tweets van mensen die jij volgt, mentions en een pagina waarop interessante artikelen kunnen worden bekeken. De app biedt verder weinig extra functies. Wel erg handig is dat er een aparte sectie is voor privéberichten. Deze worden hier per contactpersoon geordend. Twitter weet zich verder te onderscheiden door de push berichtgeving die bij veel anders apps ontbreekt. Hierdoor ben je altijd direct op de hoogte wanneer iemand jou een bericht stuurt.

+ Push

+ Aparte sectie voor privéberichten

- Weinig extra mogelijkheden

Bekijk Twitter verder in iTunes (iPhone & iPad)

Tweetbot

De laatste app die we bespreken is Tweetbot. Deze Twitter client is een echte aanrader voor personen die het leuk vinden om apps volledig naar hun eigen hand te zetten. De app geeft hier de mogelijkheid toe door voor bijna elke functie in de app wel instellingen te hebben. De opbouw van de app lijkt verder erg op die van de officiële Twitter app, maar dan net een stukje uitgebreider. Door de vele functies zullen minder ervaren gebruikers bij Tweetbot soms door de bomen het bos niet meer zien. Neem je echter even de tijd om je te verdiepen in de interface, dan kan Tweetbot een erg fijne Twitter client zijn om snel mee te werken.

+ Veel instelmogelijkheden

+ Snelle interface

+ Push

- Niet erg gebruiksvriendelijk voor beginnende gebruikers

Bekijk Tweetbot verder in iTunes (iPhone & iPad)

Conclusie

Alhoewel Twitter clients op het eerste gezicht allemaal hetzelfde lijken te doen, zijn er onderling toch nog grote verschillen. Wil je graag een app waarmee je zowel Twitter als Facebook kan bekijken, dan is Tweetdeck de app voor jou. Wil je veel kunnen aanpassen, dan is Tweetbot wellicht een interessante optie voor je. Wanneer je liever vast houdt aan de dingen waaraan je gewent bent, zal je je ongetwijfeld thuis voelen bij de officiële Twitter app.

0 Reactie(s) op: De beste Twitter apps voor je iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.