De 7 beste strategie-games voor je iPad

Door: Richard Borgman | 26 mei 2015 12:00

Review

Ben je een beetje strategisch ingesteld en hou je op z'n tijd wel van een spelletje spelen op je iPad? Dan is er goed nieuws. In de App Store zijn er heel veel leuke strategiespellen te vinden. De vraag is welke echt de moeite waard zijn om te spelen. Wij lichten de beste apps uit.

Plague Inc. ****

Prijs: € 0,99

Omvang: 56,6 MB

Plague Inc. doet je twijfelen aan je morele inslag. Is dit wel verantwoord entertainment? Plague is namelijk een strategische game waarin het speldoel is om een ziekte te ontwikkelen en te verspreiden die de gehele wereldbevolking vernietigt. Vreemd genoeg draagt het realisme van het spel eraan bij dat het eigenlijk best leerzaam is, terwijl het uitbreiden en versterken van je ziekte met de verdiende punten, vermakelijk blijft. De Plague-spelers zamelden onlangs geld in voor Ebola.

Fates Forever *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 390 MB

Fates Forever is een MOBA, een populair type spel zoals bijvoorbeeld League of Legends, momenteel het meest gespeelde spel ter wereld. Werk samen met twee andere helden om posities in het veld te veroveren, sterker te worden en de vijandelijke helden en hun basis te vermorzelen. De potjes duren gemakkelijk een kwartier en vereisen tactiek en handelingssnelheid. Zowel offline als online biedt de game ontzettend veel uitdaging en speelplezier zonder kosten.

Vainglory *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 336 MB

Vainglory lijkt op Fates Forever: het is een MOBA-spel met cartoonhelden, strategische beslissingen en spetterende actie. Door gebruik te maken van de nieuwste Metal-techniek ziet het spel er adembenemend mooi uit. De prachtig geanimeerde personages hebben allemaal iets bijzonders te bieden. De balans in het spel en de strategische variaties op het genre maken van Vainglory een van de beste iPad-games van dit moment én de toekomst.

Kingdom Rush Origins HD *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 359 MB

Net als bij andere tower defense-spellen, plaats je in Kingdom Rush Origins HD torens die oprukkende vijanden ervan weerhouden jouw basis te bereiken. De prachtige grafische stijl, die met elven, tovenaars en draken duidelijk leentjebuur heeft gespeeld bij Lord of the Rings, biedt een gepaste omlijsting voor een uiterst gebalanceerde strategische game. De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgeschroefd en voor je het weet stuur je onder leiding van een held met speciale aanvallen een leger van krachtige boogschutter-elven en stenengooiende bomen aan. Door de vijftien zeer uiteenlopende speelvelden, gaat de game nooit vervelen.

Plants vs. Zombies 2 ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 49,4 MB

Het eerste deel van Plants vs. Zombies was een wereldwijd succes. Het vervolg volgt dezelfde formule - sla een leger zombies af met knokkende planten - maar is visueel en inhoudelijk vele malen sterker. De verschillende planten die je aan het begin van een level kiest, zijn mooi geanimeerd en hebben elk hun unieke krachten. Het is alleen al heerlijk om een maïskolf klodders boter te zien lanceren. Met Plants vs. Zombies 2 kun je ontzettend lang spelen: de hoeveelheid uitdagingen is overweldigend en telkens krijg je nieuwe personages tot je beschikking.

Banner Saga *****

Prijs: € 9,99

Omvang: 1,75 GB

Om alles uit Banner Saga te halen, moet je bereid zijn een paar uur uit te trekken, je te verdiepen in een uitgebreid verhaal en een uitgekiend gevechtssysteem te leren kennen. Deze game, die eerder uitkwam op de pc, werd lovend ontvangen door critici en heeft inmiddels een flinke schare fans. Het is een intensieve strategische game met een fraai getekend Viking-thema, waarin de gevechten om de beurt worden geleverd. Hoewel de game dus niet geschikt is om slechts tien minuten te spelen, is de overzetting naar de iPad prima uitgevoerd.

Valiant Hearts: The Great War ****

Prijs: € 4,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 488 MB

Door een serieus thema als de Eerste Wereldoorlog, de sfeervolle tekeningen en de meeslepende muziek, heeft Valiant Hearts: The Great War een aanstekelijke aantrekkingskracht. Je volgt verschillende personages en komt met simpele puzzels en actiemomenten steeds meer te weten over hoe zij deze moeilijke tijd beleefden. Het voorwerpen zoeken en schakelaars omhalen wordt niet snel saai, omdat het verhaal op boeiende wijze wordt voorgeschoteld en de vaart erin blijft. Valiant Hearts is misschien wel een van de mooist verpakte geschiedenislessen ooit. De app bevat hoofdstuk één van in totaal vier hoofdstukken.

0 Reactie(s) op: De 7 beste strategie-games voor je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.