De 7 beste actiegames voor je tablet

Door: Richard Borgman | 19 mei 2015 10:19

Review

Dat tablet-games inmiddels grafisch en inhoudelijk de strijd aankunnen met spellen op de PlayStation en Xbox, daar slaan we niet meer steil van achterover. Maar niet alles is het spelen waard. Wij bespreken de beste actiespellen voor je tablet.

Space Marshals ****

Prijs: € 4,99

Omvang: 187 MB

Er zijn wel meer actiespellen waarin je de held van bovenaf ziet en om je heen schiet, maar Space Marshals steekt er met kop en schouders bovenuit door de uitstekende besturing en de spannende gevechten. Als ruimtesheriff is het je taak criminelen uit te schakelen. Dit gebeurt bij voorkeur door de vijanden te besluipen of ze om de tuin te leiden met geluiden, bijvoorbeeld door een steen te gooien. Door de afwisselende scènes, de prachtige omgevingen en het verzamelen van wapens en uitrusting heb je telkens zin om het volgende groepje ruimtegespuis onschadelijk te maken.

Crossy Road ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 44 MB

Een spel maken is simpel, maar een simpel spel fantastisch maken, dat is slechts enkele gamebouwers gegund. De makers van Crossy Road - Endless Arcade Hopper hebben dit trucje onder de knie. Het concept van Frogger (probeer naar de overkant van de weg te komen en vermijd obstakels) is tot in perfectie omgevormd tot een hilarische game die prima geschikt is voor korte speelsessies. Tik op het scherm om je personage een sprong naar voren te laten doen, veeg om opzij te gaan en probeer vrachtwagens, treinen, water en andere obstakels te vermijden. Verslavend!

Marvel Pinball ****

Prijs: € 0,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 39,2 MB

Met Marvel Pinball zit je als fan van superhelden gebakken. De app speelt simpel en doeltreffend en de fraai ogende tafels zitten vol interactieve elementen. Wie de app aanschaft, mag de Avengers-flipperkast spelen en de andere tafels van bijvoorbeeld X-Men en Iron Man aanschaffen voor € 1,99 per stuk. De makers van deze game hebben ook de app Zen Pinball in de App Store, die flipperkasten met andere thema's biedt.

Phantom Rift ****

Prijs: € 0,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 139 MB

Van een interessante speelwereld moet Phantom Rift het niet hebben. Deze actiegame met rollenspelelementen bloeit helemaal op in de gevechten die een verrassende mix bieden tussen snelle actiemomenten en strategische beslissingen. Alles draait om welke speciale aanvallen je meeneemt op je avontuur: telkens mag je een keuze maken uit vijf willekeurige aanvallen. Kies je voor het aanvullen van je gezondheid of een verpletterende magische aanval? Na enige gewenning is Phantom Rift een uitstekend spel.

Bean Dreams *****

Prijs: € 2,99

Omvang: 41,7 MB

Een stuiterend boontje met een sombrero is de hoofdrolspeler in een van de beste platformspellen in de App Store. Het stuiteren gaat vanzelf: het is aan jou om door simpelweg naar links en rechts te sturen, de juiste route langs springkussen, vijanden, transporteerbuizen en andere gekkigheid te vinden. Andere punten krijg je door al het fruit en een ventje met de naam axolotl te pakken. De meesterlijk ontworpen levels vereisen uiterste precisie en doorzettingsvermogen.

Infinity Blade III *****

Prijs: € 6,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 1,92 GB

Net als zijn voorgangers is het derde deel in de Infinity Blade-serie simpelweg te omschrijven als bruut. Zowel qua ontwerp als techniek is deze actiegame het overtuigende bewijs van hoe schitterend mobiele games tegenwoordig kunnen zijn. In de een-op-een-gevechten blokkeer en ontwijk je aanvallen om vervolgens keihard op de vijand in te hakken. Dit deel biedt door de twee speelbare personages genoeg afwisseling. Er zijn allerlei manieren om je personage sterker te maken, zoals de thuisbasis waar wapens worden verbeterd en krachtige voorwerpen worden aangeboden. Een regelrechte klassieker.

Hero Emblems ****

Prijs: € 3,99

Omvang: 96,7 MB

Op het eerste oog is Hero Emblems een simpele 'match three'-puzzelgame met een stompzinnig verhaaltje. Dat laatste klopt, maar inhoudelijk heeft deze vrolijk ogende game meer te bieden. Door gelijke symbolen te koppelen voert een van de personages een specifieke actie uit, zoals een zwaardaanval starten of de groepsleden genezen. Door meer dan drie symbolen weg te spelen of een combinatie te maken met een speciaal symbool, worden allerlei nieuwe tactische mogelijkheden beschikbaar. Na een simpel begin van het spel wordt overleven een kwestie van goed puzzelen én de juiste beslissingen maken.

1 Reactie(s) op: De 7 beste actiegames voor je tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 mei 2015 17:18 darknessblade
  waarom alleen itunes?

  android heeft die games ook

  MENSEN HOEVEN GEEN ICRAP (IPAD, IPOD, IPHONE, ITUNES, ISTORE= ICRAP)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.