Cisco schrapt zakelijke iPad-concurrent

Door: Jasper Bakker | 29 mei 2012 07:39

iPad

Cisco stopt met zijn nog geen jaar verkrijgbare tablet Cius. Het apparaat voor de zakelijke markt legt het af tegen consumentenelektronica en de cloud, zegt de fabrikant.

De fabrikant van netwerkapparatuur staakt de technische ontwikkeling van de Cius en steekt er ook geen geld meer in. De 7 inch tablet met daarop besturingssysteem Android (2.2) is in juni 2010 al aangekondigd, maar klanten hebben er pas sinds juli vorig jaar de hand op kunnen leggen.

iPad en cloud

Nu trekt Cisco de stekker uit deze tablet, bedoeld voor zakelijke samenwerking (collaboration) en telecommunicatie. Het bedrijf wijt de ondergang van zijn zakelijke iPad-tegenhanger aan de BYOD-trend (Bring Your Own Device), schrijft Webwerelds Amerikaanse zustersite Network World. De vraag naar de Cius viel tegen omdat BYOD werknemers toestaat eigen consumentenapparaten (zoals de goedverkopende iPad) te gebruiken in bedrijfsomgevingen.

Daarnaast draagt de opkomst van cloud computing bij aan de ondergang van de Cisco-tablet, stelt het bedrijf in de blogpost waarin het einde wordt aangekondigd. Collaboration moet van elk soort apparaat naar elk ander soort apparaat of systeem werken; gesloten omgevingen worden niet meer geaccepteerd, schrijft vice-president O.J. Winge van Cisco. Het bedrijf stort zich nu op software-oplossingen, zoals de in 2008 overgenomen chatsoftware Jabber en de in 2007 opgekochte collaboration-dienst WebEx.

Nog niet eens buiten de VS

De Cisco-tablet is gelanceerd en aangeboden in de Verenigde Staten. Van een lancering buiten de thuismarkt is vervolgens taal noch teken vernomen. Webwereld heeft tussentijds nog bij Cisco Nederland geïnformeerd naar plannen voor een Europese lancering, met verkrijgbaarheid in Nederland. Namens het Amerikaanse hoofdkwartier kwam het antwoord dat dit nog niet aan de orde was.

0 Reactie(s) op: Cisco schrapt zakelijke iPad-concurrent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.