Klik! De 5 beste alternatieven voor Instagram

Door: Patrick Rijnders | 21 oktober 2015 14:30

iPad

Instagram is de meest populaire foto-app die er voor iPad en iPhone te krijgen is. Betekent dit dat Instagram ook de enige foto-app is die de moeite waard is? Zeker niet, we geven je vijf uitstekende alternatieven.

Instagram is een van die apps die iedereen lijkt te gebruiken. Het is dan ook een handige app waar je snel je foto's mee kunt verfraaien. Foto maken, leuk filtertje eroverheen en hij is klaar om te delen met je vrienden en familie. Het gemak van de app is een van de redenen waarom hij zo succesvol is. Er zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen mensen die foto's maken met Instagram, en deze delen met de rest van de wereld. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je foto's prive te houden, maar als je uit bent op wereldwijde roem, dan is Instagram in ieder geval een tool die je een stapje verder kan helpen. Lees ook: Met deze apps haal je alles uit je nieuwe iPhone.

Is Instagram niet jouw ding? Gebruik je liever iets dat wat minder massaal is? Maar wil je wel makkelijk leuke foto's schieten en die delen met anderen? Zoals dat zo gaat met succesvolle apps is ook deze veelvuldig gekopieerd. En daar zitten zeker leuke appjes tussen. We zetten zes van de alternatieven voor je op een rijtje.

Er lustig op los klikken met Hipstamatic.

Hipstamatic

Dit is een app die niet alleen leuk is voor hipsters. Het is een leuk alternatief voor Instagram dat op een paar manieren verschilt van het grote voorbeeld. Zo heb je bij Hipstamatic de optie om voordat je een foto neemt al te bekijken hoe deze er met een bepaald filter uit komt te zien. Je kunt dan al vantevoren hetgene dat je gaat fotograferen afstemmen op de filter. Hipstamatic is verder helemaal vormgegeven als een ouderwetse Kodak Instamatic camera, waar de foto's die je maakt uiteraard ook dezelfde retro-kwaliteiten van hebben. Een ander verschil met Instagram is dat Hipstamatic niet gratis is. Het lijkt er een beetje op dat je jezelf als app-maker dan buitenspel zet, maar dat is met Hipstamatic toch niet het geval. De soepelheid waarmee de app werkt, gekoppeld aan de goede resultaten die je ermee kunt behalen, maken van Hipstamatic toch een app die heel wat harten van wannabe fotografen heeft gestolen.

Download Hipstamatic in de App Store.

Snapseed is uitgebreider dan de meeste Instagram-varianten.

Snapseed

Snapseed is een alternatief voor Instagram dat wat verder gaat dan de meeste andere apps. Het is een simpele fotobewerkingsapp waarmee je in een handomdraai op je iPhone of iPad je foto's perfectioneert. Je kunt een leuke filter over je foto heen halen, maar ook knippen en plakken, details bewerken, je foto's een boost geven en meer. Voordeel aan dit programma is dat je originele foto bewaard blijft, voor het geval je de filter die je hebt geselecteerd uiteindelijk toch niet zo mooi vindt. We vonden Snapseed een aangename app om mee te werken, zeker gezien het aantal opties die je hebt in een gratis appje.

Download Snapseed in de App Store.

Met deze app heb je miljoenen mogelijke resultaten.

Pixlr-o-matic

Hoe val je op als je het op wil gaan nemen tegen een app die door zoveel mensen wordt gebruikt als Instagram? Precies, dan bied je nog meer opties dan de app waar je het tegen op gaat nemen. Dit doet Pixlr-o-matic, dat dusdanig veel filters, frames en andere effecten heeft dat je de mogelijkheid hebt om meer dan twee miljoen verschillende resultaten te bereiken. Daar ben je wel even zoet mee zodoende. Deze app is gemaakt door Autodesk, dat vooral bekend is van het handige online fotobewerkingsprogramma Pixlr Express, dat een heel behoorlijk alternatief is voor Photoshop. Autodesk weet zodoende hoe je een programma namaakt en daar een klein beetje een eigen draai aan geeft. Pixlr-o-matic heeft geen eigen sociaal netwerk om je foto's mee te delen, maar je hebt wel de mogelijkheid om je creaties te delen via bijvoorbeeld Facebook, Dropbox en Flickr.

Download Pixlr-o-matic in de App Store.

Camera+ is een mooie foto-app.

Camera+

Camera+ is een mooi vormgegeven app die zichzelf probeert te onderscheiden van de andere apps door een groot scala aan opties om je foto te verbeteren. De app geeft je onder andere de beschikking over een stabilisator, timer en burst modus, zodat je in principe na afloop niet heel veel meer hoeft aan te passen. Uiteraard is dat wel mogelijk als je daar alsnog de behoefte aan hebt. Ook deze app heeft namelijk een groot aantal filters waarmee je aan de slag kunt nadat je foto's klaar zijn. Deze app is niet gratis, wat er een beetje op laat lijken dat de makers zichzelf al buitenspel zetten, maar voor die paar euro is Camera+ toch de moeite waard.

Download Camera+ in de App Store.

Foto's maken als online game.

Streamzoo

Streamzoo neemt het concept van Instagram, en geeft er een competitief element aan. Bij Streamzoo kun je ook foto's maken en hier een filtertje overheen halen, maar dan begint de lol pas. Foto's delen via Streamzoo is namelijk een wedstrijd, waar punten mee te winnen zijn. Je moet er namelijk voor zorgen dat je foto's zo populair mogelijk worden. Als je dit lukt kun je speciale 'badges' verdienen en het opnemen in wedstrijden tegen andere gebruikers. Niet echt een app voor als je relaxed foto's wil uitwisselen met je vrienden, maar wel grappig als je wilt laten zien dat jij mooiere foto's kunt maken dan anderen. Je kunt het wedstrijdelement overigens ook achterwege laten en gewoon foto's delen via Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr en andere sociale media.

Download Streamzoo in de App Store.

0 Reactie(s) op: Klik! De 5 beste alternatieven voor Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.