Bestanden overzetten naar je iPad

Door: chwhynny-overbeeke | 28 november 2017 15:00

How To

Als je bestanden van je Mac of pc wilt overzetten naar je iPad, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. iOS ondersteunt namelijk niet alle bestandsformaten en om de bestanden te kunnen zien of openen zul je apps nodig hebben die met die bestanden kunnen omgaan.

Het kan voorkomen dat je een Word-document, PDF-bestand, of videobestand dat je op je computer hebt staan op je iPad wilt kunnen bekijken. Er zijn verschillende manieren om bestanden van je Mac of pc over te zetten naar je iPad. Alleen moet je wel op een aantal dingen letten. Lees ook: Deze apps voor iPhone X moet je meteen downloaden.

Ondersteuning

Als je een bestand naar je iPad overzet, kun je dit bestand pas zien en gebruiken als je er een geschikte app voor op je iPad hebt staan. Sommige bestandstypen worden standaard door iOS ondersteund, zoals bijvoorbeeld PDF. Als je een PDF-bestand naar de iTunes-bibliotheek op je iPad versleept, wordt het bestand door iOS als boek beschouwd, en wordt het weergegeven onder de header Boeken. Je kunt het bestand dan onder andere openen in de gratis iBooks-app.

iOS heeft echter beperkte ondersteuning voor Microsoft Office-bestanden zoals Word en Excel. Veel videobestanden kunnen helemaal niet recht uit de doos worden afgespeeld. Voor videobestanden is het een goed idee om een all-round speler zoals VLC te downloaden.

iTunes gebruiken

Als je bestanden op je Mac of pc hebt staan die je naar je iPad wilt overzetten, kun je dit via Bestandsdeling doen. Je zult dan met de meegeleverde USB-oplaadkabel je iPad aan je computer moeten koppelen.

Zodra je dit gedaan hebt, moet je iTunes openen op je computer. Ga in het tabblad Programma's naar Bestandsdeling. Hier kun je alle apps zien staan die ondersteuning bieden voor bestandsdeling.

Klik op de gewenste app en versleep de bestanden die je wilt overzetten naar het vesnter. Je kunt ook bestanden toevoegen door op Voeg toe te klikken. Als je vervolgens synchroniseert zullen de bestanden in de geselecteerde app komen te staan. Bestanden kun je weer wissen door erop te klikken en op de Backspace toets te drukken.

Uploaden

Sommige apps bieden ook ondersteuning voor het uploaden van bestanden, zoals via een website, Dropbox, e-mail of wifi. Op die manier kun je bestanden direct en zonder USB-oplaadkabel bestanden van je computer naar je iPad overzetten.

0 Reactie(s) op: Bestanden overzetten naar je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.