Apple toont reclame in App Store

Door: Jeroen Boer | 10 juni 2016 17:10

iPad

Apple is de Amerikaanse appstore begonnen met het tonen van advertenties in de vorm van banners. Gebaseerd op de zoekopdrachten naar apps worden relevante zoekresultaten getoond.

Het leek er op dat Apple niet veel zag in advertenties binnen hun mobiele platform iOS. Zo stopte Apple vorig jaar met hun advertentienetwerk iAd dat advertenties in apps toonde en heeft iOS tegenwoordig ondersteuning voor adblockers. Niets is minder waar, want Apple heeft binnen iOS met Search Ads weer een eigen advertentienetwerk. Lees ook: Je Apple ID veranderen doe je zo

Search Ads is een advertentienetwerk dat advertenties toont binnen de appstore. Gebruikers van de Amerikaanse appstore kunnen vanaf gisteren geconfronteerd worden met advertenties voor apps. Deze worden getoond in een banner bovenaan de zoekresultaten. Dat Apple begint met de Search Ads komt overigens niet als een verrassing, het bedrijf kondigde Search Ads al in juni aan. Gebruikers van de betaversie van iOS 10 konden zelfs al langer genieten van de advertenties in de appstore.

De advertenties worden boven de zoekresultaten getoond.

Ontwikkelaars helpen

Volgens Apple zijn de Search Ads een efficiënte en eenvoudige manier voor gebruikers om apps te ontdekken in de appstore. Er zitten inmiddels zoveel apps in de appstore, dat het voor kleine ontwikkelaars lastig wordt om terug te komen in de zoekresultaten. Uiteraard komen die advertenties niet vanzelf en is de dienst ook niet gratis. Appontwikkelaars betalen Apple voor de advertenties. Ontwikkelaars kunnen zelf bepalen bij welke zoektermen de ad getoond wordt en daarnaast kan ook de doelgroep bepaald worden. De doelgroep kan bijvoorbeeld bepaald worden op basis van geslacht, leeftijd of bestaande klanten. Ontwikkelaars betalen alleen een vergoeding aan Apple als een gebruiker ook daadwerkelijk op de advertentie klikt.

Het is vooralsnog onbekend of Search Ads ook naar de Europese appstores wordt uitgerold. Wel kunnen ontwikkelaars al met euro’s betalen. Kijk er dus niet vreemd van op als je binnenkort advertenties tussen je zoekresultaten in de appstore ziet. Google had in Android overigens al reclame in de Google Play Store.

0 Reactie(s) op: Apple toont reclame in App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.