Apple koopt Workflow

Door: Lub Snoek | 23 maart 2017 15:09

iPad

Apple heeft de iOS-app Workflow gekocht. De app is vanaf nu gratis te downloaden en de ondersteuning voor third-party apps is verwijderd.

Taken

Met Workflow kunnen gebruikers meerdere taken snel uitvoeren in verschillende apps. Zo kan een foto na het maken automatisch worden geüpload naar Dropbox en kun je een reminder instellen op het moment dat je verbinding maakt met het thuisnetwerk.

Apple heeft aan TechCrunch laten weten de app te hebben overgenomen. Door de overname is de app vanaf nu ook gratis te downloaden in de App Store. Een team van 4 ontwikkelaars van Workflow zal voor Apple aan de slag gaan. Waarschijnlijk zal dit team ook worden betrokken bij het verder ontwikkelen van toekomstige iOS-versies. Lees ook: Bijna 200.000 apps onbruikbaar na iOS-update.

Google

Voor de overname kon Workflow samenwerken met apps als Google Maps, Telegram en Uber. Gebruikers konden de apps van deze partijen betrekken in de takenlijstjes die ze in Workflow maakten.

Inmiddels is de ondersteuning voor deze apps uit de productiviteitsapp verwijderd. Apple heeft, zo mogelijk, de apps vervangen met eigen diensten. Zo worden kaarten niet meer geopend met Google Maps, maar met Kaarten van Apple zelf.

0 Reactie(s) op: Apple koopt Workflow

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.