3 handige apps voor in de keuken

Door: Chwhynny Overbeeke | 02 mei 2016 10:28

iPad

Recepten-apps zijn er genoeg, maar het is ook handig om een aantal hulpmiddelen bij de hand te hebben tijdens het koken. Hier bespreken we er drie.

Er zijn tal van geweldige (en minder geweldige) recepten-apps verkrijgbaar. Tijdens het klaarmaken van al deze gerechten is het ook handig om wat tools bij de hand te hebben die voor een beter resultaat of een eenvoudiger proces kunnen zorgen. Lees ook: De 5 lekkerste kookapps voor iPhone en iPad.

Timing en multitasking

Thyme werkt ook op de Apple Watch.

Voor het beste resultaat is het natuurlijk van belang dat je ingrediënten niet te lang of te kort verhit worden. Uiteraard kun je een gewone timer gebruiken, maar als je meerdere pannen op het fornuis hebt staan en er ook nog iets in de oven staat, loopt het al gauw in de soep.

Thyme is een iOS (€0,99 en compatibel met de Apple Watch) en Android (€0,70) app waarmee je alles op je fornuis en in de oven in de gaten kunt houden. De app biedt vijf timers, eentje voor de oven en vier voor de pitten op het fornuis. De interface is een gasfornuis met een oven eronder, zodat je snel kunt zien om welk onderdeel het gaat.

Als je een fornuis hebt met meer dan vier pitten, of een dubbele oven, dan zul je helaas een extra timer moeten gebruiken. En als jouw fornuis een andere lay-out heeft is de interface misschien een beetje verwarrend.

Eierwekker

De Perfecte Eierwekker is helemaal aanpasbaar.

Een ei koken kan iedereen. Maar het is een stuk lastiger om je ei helemaal perfect te krijgen, want ieder ei is anders. Bovendien maakt het uit of het ei uit de koelkast komt of op kamertemperatuur is, en of je met kokend of met koud water begint.

Met de Perfecte Eierwekker voor iOS (€0,99) kun je je ei van tevoren precies opmeten door het tegen het scherm te houden, en je kunt allerlei andere informatie invoeren zoals bijvoorbeeld de temperatuur, en de app berekent vervolgens tot op de seconde hoe lang het moet koken om het precies naar je smaak te krijgen.

Er zit zelfs een eierspion bij die laat zien hoe het ei er op ieder moment vanbinnen uitziet in de pan, zodat je zelf ook bij kunt houden hoe je het wilt hebben.

Hoeveelheden

Vooral bij het bakken van koekjes, taarten, cakes en soufflés is het van groot belang dat je precies de juiste hoeveelheden gebruikt, anders gaat het al snel helemaal mis met de substantie van het eindproduct.

Amount is geschikt voor allerlei soorten conversies.

Amount (€0,99) is een intuïtieve iOS app waarmee je snel hoeveelheden kunt omrekenen, zoals bijvoorbeeld eetlepels naar theelepels. Je kunt bovendien zelf eenheden toevoegen, dus je kunt alles handig aan je eigen kookgerei aanpassen.

De app is overigens niet alleen voor culinaire doeleinden geschikt, er zijn 30 categorieën met maar liefst 700 eenheden die je kunt converteren.

0 Reactie(s) op: 3 handige apps voor in de keuken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.