25 handige tips voor iOS 8

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2015 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

17 Suggesties in Safari

Ook Safari kreeg in iOS 8 een flinke update. De browser kan nu suggesties van populaire websites voorstellen terwijl je typt. Ook al heb je nooit eerder een bepaalde website bezocht. Tijdens onze test volstond 'www.dai' om de suggestie 'www.dailymotion.com' te krijgen. Bovendien doet Safari nu ook dienst als zoekrobot. Eindelijk! Tik simpelweg een zoekterm in de balk. Via Instellingen / Safari / Zoekmachine kun je een populaire zoekrobot selecteren. Je hebt de keuze tussen Google, Yahoo, Bing en DuckDuckGo.

Dankzij slimme suggesties hoef je de volledige url niet meer altijd in te tikken.

18 Verwijderde foto's terugzetten

Niets zo vervelend als een foto die je per ongeluk verwijderd hebt. Dankzij iOS 8 kun je verwijderde foto's gedurende dertig dagen terugzetten. Open Foto's en tik onderaan op Albums. Ga op zoek naar de map Onlangs verwijderd. Hier vind je een overzicht van foto's en videofragmenten die je de afgelopen maand hebt verwijderd. Per bestand kun je zien na hoeveel dagen de foto definitief zal worden verwijderd. Tik op een foto en kies Zet terug / Zet foto terug.

Een verwijderde foto blijft in iOS 8 nog 30 dagen in een prullenmand zitten.

19 Sneller typen met extern toetsenbord

In tegenstelling tot Android was het in iOS nooit eerder mogelijk om een toetsenbord-app van een andere fabrikant te installeren. Dat kan sinds de komst van iOS 8 wel. Populairste voorbeelden zijn SwiftKey, Fleksy en Swype. Om zo'n toetsenbord te gebruiken, download je eerst de app uit de App Store. Vervolgens moet je de app ook nog de volledige toegang geven. Kies Instellingen / Algemeen / Toetsenbord / Toetsenborden en tik bijvoorbeeld op SwiftKey en schakel Geef volledige toegang in.

Sinds iOS 8 is het eindelijk mogelijk om toetsenborden van andere fabrikanten te gebruiken.

20 Anoniem surfen met DuckDuckGo

Niet alleen de grote zoekmachines - Google, Safari en Bing - zitten in Safari, ook DuckDuckGo is toegevoegd. Sterke troef is dat deze zoekrobot je zoekresultaten niet opslaat en dus je privacy beschermt. Om DuckDuckGo als standaard zoekmachine in te stellen, ga je naar Instellingen / Safari / Zoekmachine en kies je DuckDuckGo. Om een zoekopdracht uit te voeren, hoef je alleen maar je zoekterm in de adresbalk van Safari te tikken. Een nadeel is dat je erg veel Amerikaanse content te zien krijgt.

De anonieme zoekmachine DuckDuckGo zit nu ook in Safari.

0 Reactie(s) op: 25 handige tips voor iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.